Uudet kuulokkeet: Denon Perl Pro

keskiviikko 01.11.2023 klo 09:04

Vaikka kannatankin Applen tuoteperhettä, jostain syystä Applen AirPods-kuulokkeet eivät ole jotenkin vetäneet puoleensa. On ollut halu ostaa vain periaatteesta toista merkkiä ja toista ratkaisua.

Yleisesti langattomien nappien kanssa on ollut kysymys istuvuudesta ja ajatuksellisesta laadusta.

Audiokaupalta hankitut aiemmat Master & Dynamic MW07 Plus-kuulokkeet, palvelivat 3,5 vuotta uusilla tipeillä, mikä on ollut mielestäni hyvä saavutus. Akkukesto vain loppui niin, että loppuvaiheessa ei jaksanut enää kuin vartin soittoa ja rupesivat herjaamaan akun lataamisesta. Muuten en olisi vaihtamaan lähtenytkään.

Toisena verrokkina on olleet Vi Trainerin juoksukuulokkeet, joiden teknologia on ollut Harman Kardonilta. Vanhaa tekkiä jostain yli viiden vuoden takaa. Palvelleet hikoillessa ja kohtalaisen hyvin myös pakkasjuoksuissa. Ei huippuunsa viritettyä audiota, mutta juoksemisen seurana toimineet vallan hyvin.

Edeltävien tilalle saapui Denon Perl Pro

Koska edeltävät kuulokkeet alkoivat vetämään akkunsa puolesta viimeisiä oli aika hankkia uudet. Arjessa kuitenkin käyttöastetta kuulokkeilla on ollut melkoisesti niin palavereissa, puheluissa, musiikissa ja liikunnassa. Myös uusi Apple Watch mobiilikaistalla mahdollisti sen, että puhelut sujuu liikkeellä myös ilman luuria, joka henkisesti ainakin tuntuu vapauttavalta.

Perinteiseen tyyliin, kun en tiennyt mitkä olisi kuulokkeiden kuninkaat, pääsee helpommalla kun kyselee Audiokaupasta tutuilta kavereilta mitkä kuulokkeet on oman kategoriansa kultaiset kaiutinkaapelit. Keneltä on tullut pelien pelit, joilla soi räbändeeros ja iskelmän terävimmät tahdit?

Tällä kertaa vastauksena oli Denon PerL Pro, jota muutaman viikon odotusaikana kerkesin jo useamman hetken haaveilemaan perään.

Ensimmäisen kerran napit korviin ja mobiiliapplikaatio auki oli helppo todeta näiden olevan valovuosia edellä edellisiin kuulokkeisiin.

Pääasialliset ja huomionarvoiset syyt ja seikat miksi ostin:

  • Vastamelu
  • Akkukesto
  • Äänenlaatu

Vastamelu napeissa – toimiiko?

Napit oli helppo saada istumaan siivekkeiden turvin korvaan, jonka seurauksena ympäröivän maailman äänet himmenee.

Vastamelu suojaa hyvin. Podcastien takaa purkaa vähän liikenteen ääntä, mutta musiikin kanssa pääsee täysin omaan tilaansa. Sosiaalinen tila vahvistaa ulkoiset äänet, joten klikkailemalla kuuloketta saa kuuloaistin auki ympärille. Edeltävien kanssa en koskaan päässyt sinuiksi tämän toiminnon kanssa, kun niissä fyysinen nappi tuntui vaikealta. Denoneissa on hipaisukytkimet, joihin voi säätää useampaa toimintoa perustuen montako kertaa sormella naputtelee.

Kokeilin vastamelua Kirjamessuilla, jossa Messukeskuksen jatkuva pauhu katosi ja oli helppo uppoutua omaan kuplaansa. Siis siihen mitä nykyajassa kuulokkeilla myös tavoitellaan, suljettua tilaa vaikka ympärillä olisikin ihmisiä ja tapahtumaa.

Akkukesto

Akkukesto on luvatusti hyvä, 8 tuntia ja 32 tuntia latauskotelon kanssa ladattuna. Ei ole ollut toivoa polttaa akkua tyhjäksi nykyisillä käyttökerroilla. Odotan akkujen puolelta paljon, joskin pidempi jänne kertoo paremmin mihin todellisuus asettuu, mutta 8 tunnin verran soittoa alkaa olemaan siinä mittakaavassa ettei pääse päivässäkään kuluttamaan sitä loppuun.

Äänenlaatu

Viimeisenä äänenlaatu. Näissähän on siis sellainen jännä homma, että kuulokkeisiin luodaan kuunteluprofiili jossa Masimo AAT-teknologia mittaa kuulon, joka vahvistaa heikkoja äänirekistereitä ja saa musiikin soimaan paksumman omaan kuuloon perustuen. Vaikka kuulostaa vähän taikapölyltä ja velhojen loitsuilta, on sanottava että musiikin sointi korvissa ilman ja kanssa perustelee selkeästi jonkun insinöörin onnistuneen suunnittelemaan oikeita juttuja.

Toisena on immersio, joka mukailee basson kajahtelua live-kokemuksen kaltaisesti, joka ainakin aktiiviselle räppipäälle tuntuu mieluisalta.

Ulosmenevän äänen kanssa mikrofoni ilmeisesti kaappaa ulkopuolisia ääniä jonkin verran, mutta en tiedä voiko ilman kunnollista mikkisuojaa tämän kaltaisilta napeilta parempaa odottaa. Pari puhelua juoksulenkillä kuitenkin toimi ainakin sen verran, että vastaanottajat kuulivat muttei aivan parhaimmalla äänellä. En tiedä vaikuttaako äänilähde paljonkin puhelun laatuun, sillä edeltävät puhelut menivät kellon kautta, jonka luulisi olevan myös puheluiden osalta vähemmän älykäs kuin iPhone. Samaten seinän takaa kuuluva poran ääni jäi nauhoitettuun audioon todellisuutta terävämmin. Toisaalta valtaosa puheluista ja palavereista tapahtuu kuitenkin autossa ja suojatuissa tiloissa, joten äänenlaadusta en usko syntyvän suurta haastetta.

Kokemus kuulokkeista

Istuvuus on ollut paikallaan ja juoksulenkki sujui ilman mitään ongelmia. Muutaman tunnin kokeilulla napit vaikuttaa erittäin hyvältä päivityksestä edeltäviin ja odotan luvassa olevan lukemattomia mieluisia tunteja lisää.

All in all. Näitä nappeja on ollut kiva tunkea korviin.

Jos kiinnostelee, kuikuile Audiokaupalta faktat tiskiin.

Kirjoittanut: Eetu
Kategoria: Bittihommia
Aiheet:

Lontoo – ei siellä sadakaan aina

maanantai 26.08.2019 klo 15:18

Väittävät, että Englannissa sataa aina, mutta Lontoon reissu todisti tämän vääräksi.

Lähdettiin E:n (nykyisen vaimoni!) kanssa ennakoivalle honeymoon-matkalle Lontooseen neljäksi päiväksi. Aloitettiin samassa yhteydessä loma ja tämän matkan tarkoituksena oli saada pieni irtiotto häästresseistä ja kaikesta arkisesta.

Moni puhui meille, että kaupunki on meidän mieleen ja eivät nuo veikkaukset menneet laisinkaan pieleen. 🇬🇧

Kirjoittanut: Eetu
Kategoria: Horina
Aiheet: , ,

Yksin matkustaminen – kuinka matkustaa soolona

maanantai 30.07.2018 klo 19:27

Kävin tosissaan tutkimassa Nizzassa Ranskalaista sielunmaisemaa ja matkustin yksin elämäni ensimmäistä kertaa. Tässä omat kokemukseni asioista joilla varustautua kun lähtee tälläiselle reissulle.

Kirjoittanut: Eetu
Kategoria: Matkailu

Sneakersnstuffin tarina

keskiviikko 25.07.2018 klo 13:48

Tukholman sneakerkauppojen klassikko, rintarinnan Calirootsin kanssa samassa veneessä oleva Sneakersnstuff valikoitui Adidas Originalsin SHOPTALK-sarjaan. Itsekin kun on tullut selkä vääränä kannettua sneakereita Tukholman kaduilla Sneakersnstuffin myymälästä niin tämä pätkä viihdytti kivasti.

Kirjoittanut: Eetu
Kategoria: Kevyt
Aiheet: , ,

Larppaatko lifestyleblogeja?

tiistai 24.07.2018 klo 18:47

Aloin miettimään vielä tarkemmin aiemmin kirjoittamastani lifestyleblogien kiiltokuvista ja sitä miksi sen ympärillä oleva maailma jotenkin resonoi itsessä.

Kirjoittanut: Eetu
Kategoria: Horina
Aiheet: ,

Moi kaikki. Mä oon multitaskaaja.

sunnuntai 15.07.2018 klo 17:41

Tässäpä sitä ollaan taas. Kuinka monta kertaa olet erinäisistä paikoista eri bloggaajien toimesta lukenut ne sanat, joissa sanotaan että ”viime aikoina on ollut vähän radiohiljaisuutta, mutta nyt se muuttuu” – sitä minäkin tässä nyt koitan raapustaa kasaan.

Oma radiohiljaisuuteni on kestänyt jotakuinkin vuodesta 2016 lähtien jonka jälkeen en vuositasolla ole saanut yli kymmentä postausta kasaan. Tähän on monta syytä, mutta yksi lienee multitaskaamisen synnyttämä tehottomuus ja ettei energiat vain ole riittäneet paneutumaan tähän. Käyn seuraavaksi syyt läpi, jotta saan omatuntoni puhtaaksi.

Multitaskaajalla pitää olla aina monta projektia käynnissä

Kuten otsikkokin kertoo, olen multitaskaaja. Tunnustetusti loistava toimeksipanija, mutta huono tekemään rutiinilla toistoja.

En edes tiedä voiko tästä taudista parantua, mutta 2013 vuodesta asti toimin palkkatyöni ohessa sivutoimisesti verkkokauppayrittäjänä. Toiminimeni on kulkenut mukana 2009 vuodesta asti ja aktivoin sen käyttöön 2014 vuoden alkupuolella. 2014 vuoden lopussa päädyin kokeilemaan elämäni ensimmäisen kerran täysipäiväistä yrittäjyyttä tässä vaiheessa kolmen eri firman kanssa.

Tämän kaiken ohella olen kovasti yrittänyt ylläpitää myös ammatillista osaamistani ja kirjoittaa niistä asioista myös toiseen blogiini. Olen tehnyt satunnaisia duuniprojekteja rahan perässä. Kokeillut tubettamista. Perustanut Tuplariimi -räppipodcastin. Kun jätin täysipäiväisen yrittäjyyden 2016 kesällä, jätin edelleen yhden legacy-asiakkaan toiminimen puolelle jota edelleen autan digimarkkinoinnissa – heille kun haluan vilpittömästi hyvää ja rehellistä kasvua bisnekseen verkosta. Sitten tulikin taas arkipäivän kiireet jotka ovat vieneet tähän päivään saakka.

Väitän kuitenkin, että nyt tilanne on muuttunut. Tehtiin liiketoimintakaupat sivutoimisesta yrityksestä, joka kyllä rehellisesti vei joskus paljonkin aikaa viikosta – ihan vaan siihen juoksevaan bisneksen pyörittämiseen. Tuntuu vähän tyhjältä, mutta vapauttavalta koska se toivottavasti myös tarkoittaa sitä että tulevaisuudessa tulisi panostettua niihin asioihin joista ei tule rahaa, mutta tulee iloa. Kuten tästä blogista.

Miksi suomesta puuttuu miesten kirjoittamat lifestyleblogit?

Osasyy miksi tämä blogi aikoinaan edes syntyi oli mielestäni (varo, karkea yleistys) se, että suomesta puuttui täysin miesten kirjoittamat lifestyleblogit. En nyt itsekään voi väittää meneväni siihen tiettyyn mielikuvaan lifestyleblogeista, mutta lifestyle -termi on kattotasoltaan laaja.

Kun puhutaan siitä mitä lifestyle tarkoittaa, viitataan sillä kuitenkin elämäntapaan ja -tyyliin. On hieman absurdia, että se liitetään usein luksuselämään ja kiiltokuvapintoihin joissa stilisoidaan asiat kliinisen puhtaan kauniiksi, niin että kaikki sielu on kadonnut kuvista ja tekstistä. Tätä se tosissaan voi joillekin merkata, itselleni se merkkaa sitä samaa tematiikkaa jota se on alustapitäen ollut: elettyä elämää ja niitä juttuja joista innostun niin, että tahdon jakaa sen muillekin.

Edelleenkin mielestäni tilanne miesten lifestyleblogien suhteen on heikko ja sieltä erottuu pitkälti vain muutamat avainpelurit jotka, kiitoksena heille, listaan alle:

Lukumäärä kertonee edelleen karua kieltä nykytilasta. Otan toki mielelläni vastaan vinkkejä itselleni luentaan ja tähän listaan lisättäväksi!

En edelleenkään uskalla osaltani luvata mitään, joka on järkevintä. Koitan ja yritän kuitenkin vilpittömästi kirjoittaa ja blogata enemmän, koska se tuntuu itsestäni myöskin hyvältä.

Kirjoittanut: Eetu
Kategoria: Horina
Aiheet:

Succession, sarja jossa perhe, bisnes ja musta huumori kohtaavat

perjantai 13.07.2018 klo 17:28

Succession on viime aikojen osalta ollut raikkain uutuussarja johon olen törmännyt. Löytyy HBO Nordicin sarjatarjonnasta.

Sarjat joissa erityisesti vilkaistaan yläluokan (eli rikkaiden) elämään jotenkin sermin takaa, jostain syystä vetoaa hyvin usein. Billions on ollut hyvä esimerkki sarjasta, joka ei välttämättä näyttelyltään ole täysin tyrmäävää, mutta elintaso ja pörssi aihealueena ovat hyvin mielenkiintoisia.

Kirjoittanut: Eetu
Kategoria: Horina
Aiheet: , ,

Nizza kolmessa päivässä – pikainen ensikosketus Ranskaan

keskiviikko 11.07.2018 klo 10:17

Loma tulee aina niin yllättäen, joten päätin hemmotella itseäni lähtemällä kokemaan Nizzan elämäni ensimmäistä kertaa.

Kirjoittanut: Eetu
Kategoria: Matkailu
Aiheet: ,

Mitä kun unelmakoti lähtee alta?

sunnuntai 29.10.2017 klo 20:16

Muutettiin vuosi sitten Jätkäsaaren tuulesta ja tuiverruksesta Kaartinkaupungin hellään huomaan.

Kirjoittanut: Eetu
Kategoria: Horina
Aiheet: ,

Caliroots – omat kokemukset ja syyt ostaa

keskiviikko 04.10.2017 klo 20:56

Caliroots on ollut katumuodin osalta yksi vakiokaupoistani jo vuodesta 2008 saakka. Verkkokauppaan on tullut tehtyä useamman kymmentä tilausta ja viimeisin lokakuussa 2018 tehty reissu Ruotsin Tukholmaan osoitti nokka taas kivijalkakauppaa kohti.

Kirjoittanut: Eetu
Kategoria: Muoti
Aiheet: