{"id":437,"date":"2014-06-01T13:37:49","date_gmt":"2014-06-01T10:37:49","guid":{"rendered":"http:\/\/www.eduardo.fi\/?p=437"},"modified":"2015-02-16T09:39:29","modified_gmt":"2015-02-16T07:39:29","slug":"rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/","title":{"rendered":"Rataskaevu 16 – tuo kulinarismin kehto Virossa"},"content":{"rendered":"

Koska syksyst\u00e4 asti on kodin sijaintina on ollut L\u00e4nsisataman vierusta ja ei-niin-iloisesti<\/em> olemme my\u00f6s saaneet nauttia Viharatikan<\/a> antimista, p\u00e4\u00e4tin ett\u00e4 kun saan vanhan passini p\u00e4ivitetty\u00e4 uuteen niin l\u00e4hdet\u00e4\u00e4n E:n kanssa k\u00e4ym\u00e4\u00e4n Virossa. Tyhm\u00e4\u00e4 olla k\u00e4ym\u00e4tt\u00e4, sill\u00e4 k\u00e4velymatka on noin sama et\u00e4isyys satamaan kuin sporapys\u00e4kille – ja erityisesti huomioiden, ett\u00e4 meriteitse 76km Viroon on lyhyempi matka kuin visitoida H\u00e4meenlinnassa.<\/p>\n

L\u00e4hdettiin perjantaina aamusta Superstarilla<\/a> lahden ylitse ja t\u00e4rkeimpin\u00e4 aikeina l\u00e4hinn\u00e4 k\u00e4yd\u00e4 py\u00f6r\u00e4ht\u00e4m\u00e4ss\u00e4 muutamat kaupat, sy\u00f6m\u00e4ss\u00e4 hyvin ja turvata pieni p\u00e4tk\u00e4 kes\u00e4juomista j\u00e4\u00e4kaappiin. Ruokailun suhteen tein kotil\u00e4ksyj\u00e4 edelt\u00e4v\u00e4n\u00e4 iltana, sill\u00e4 tahtotilana oli p\u00e4\u00e4st\u00e4 sy\u00f6m\u00e4\u00e4n lihaa ja mielest\u00e4ni hyv\u00e4n ruoan kanssa ei kannata leikki\u00e4 arpapeli\u00e4 pakollista enemp\u00e4\u00e4. P\u00e4\u00e4tettiinkin siis tarttua TripAdvisorin pohjalta ravintolaan, joka oli Tallinnan ravintoloista sijalla yksi<\/a>.<\/p>\n

Rataskaevu 16<\/a> sijaitsee parin korttelin p\u00e4\u00e4ss\u00e4 vanhan kaupungin torilta ja ravintola onnistui vakuuttamaan. Ensinn\u00e4kin palvelu oli eritt\u00e4in hyv\u00e4\u00e4 ja hipsteriviiksill\u00e4 varustettu tarjoilijamme oli riitt\u00e4v\u00e4n kohtelias, mutta ei silti p\u00f6n\u00f6tt\u00e4nyt vaan onnistui pit\u00e4m\u00e4\u00e4n fiiliksen sopivan rentona. My\u00f6s milj\u00f6\u00f6 itsess\u00e4\u00e4n huokui tunnelmaa: kivisein\u00e4t, puulattia, pieni baaritiski heti aulassa, nuorekas henkil\u00f6kunta ja paljon muuta hyv\u00e4\u00e4.<\/p>\n

Sitten se ruoka. Otettiin pullo valkoviini\u00e4 alkuun, joka sai taas muistamaan kuinka moukkamaisesti sit\u00e4 yleens\u00e4 itse tuleekaan juotua, l\u00e4mp\u00f6tilalla on oikea merkitys my\u00f6s siihen viinin makuun. Alkuruoat vakuutti niin ik\u00e4\u00e4n, E nautti paistettuja sieni\u00e4 lehtitaikinanyytiss\u00e4 ja itse pitk\u00e4aikaisen ankanlihan himoni takia pariloidun ankkasalaatin.<\/p>\n

\"Rataskaevu<\/center><\/p>\n

\"Rataskaevu<\/center><\/p>\n

P\u00e4\u00e4ruoan osalta oltiin p\u00e4\u00e4tetty jo valmiiksi sis\u00e4fileet, joten n\u00e4m\u00e4 my\u00f6s tilattiin. Pihvien osalta ensivaikutelma oli, etteiv\u00e4t ne olleet sen ihmeellisempi\u00e4 kuin peruspihvit k\u00e4yt\u00e4nn\u00f6ss\u00e4 miss\u00e4 vain ravintolassa, jossa kokki osaa paistaa, mutta pienen suutuntuman j\u00e4lkeen annos l\u00f6ysi itseens\u00e4 mukavasti lis\u00e4\u00e4 makua. Erityisesti savunmakuinen viinikastike l\u00f6ysi tiens\u00e4 vatsan kautta syd\u00e4meen.<\/p>\n

\"Rataskaevu<\/center><\/p>\n

Koska itse en ole erityisesti makeiden j\u00e4lkiruokien yst\u00e4v\u00e4, p\u00e4\u00e4tyi E nauttimaan tarjoilijan suosituksesta suklaakakkua, joka kielt\u00e4m\u00e4tt\u00e4 oli erit-t\u00e4in maukasta. Omalta osaltani j\u00e4lkiruokana toimi tuplaespresso, joka ylisanoja s\u00e4\u00e4stelem\u00e4tt\u00e4 oli hyvin tehty.<\/p>\n

\"Rataskaevu<\/center><\/p>\n

Kokonaisuus oli todella onnistunut, jopa my\u00f6s hintojensa puolesta sill\u00e4 koko ateria kahdelle kustansi hiukan yli 60 euroa, joten ravintola on eritt\u00e4in hyv\u00e4 vaihtoehto, erityisesti jos tahtoo p\u00e4\u00e4st\u00e4 sy\u00f6m\u00e4\u00e4n hyvin Virossa. Suosittelen my\u00f6s muutaman kerran kokemuksella, ett\u00e4 teet p\u00f6yt\u00e4varauksen ravintolaan, sill\u00e4 ravintolan t\u00e4ytt\u00f6aste oli n\u00e4in normaalinakin perjantai-iltap\u00e4iv\u00e4n\u00e4 l\u00e4hemm\u00e4s 100%. Jos siis Viron reissulla kiinnostaa sy\u00f6d\u00e4 hyvin, suosittelen varauksetta Rataskaevu 16:sta.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Koska syksyst\u00e4 asti on kodin sijaintina on ollut L\u00e4nsisataman vierusta ja ei-niin-iloisesti olemme my\u00f6s saaneet nauttia Viharatikan antimista, p\u00e4\u00e4tin ett\u00e4 kun saan vanhan passini p\u00e4ivitetty\u00e4 uuteen niin l\u00e4hdet\u00e4\u00e4n E:n kanssa k\u00e4ym\u00e4\u00e4n Virossa. Tyhm\u00e4\u00e4 olla k\u00e4ym\u00e4tt\u00e4, sill\u00e4 k\u00e4velymatka on noin sama et\u00e4isyys satamaan kuin sporapys\u00e4kille – ja erityisesti huomioiden, ett\u00e4 meriteitse 76km Viroon on lyhyempi matka<\/p>\n

Lue koko kirjoitus \u203a<\/a><\/div>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[10],"tags":[121,125,11,122],"yoast_head":"\nRataskaevu 16 - tuo kulinarismin kehto Virossa - Eduardo<\/title>\n<meta name=\"description\" content=\"L\u00f6ysimme tiemme Virossa kulinarismin kehtoon, ravintolaan Rataskaevu 16, joka vakuutti varmalla otteellaan ja hyv\u00e4ll\u00e4 ruoallaan. Ehdoton suositus!\" \/>\n<meta name=\"robots\" content=\"index, follow, max-snippet:-1, max-image-preview:large, max-video-preview:-1\" \/>\n<link rel=\"canonical\" href=\"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/\" \/>\n<meta property=\"og:locale\" content=\"fi_FI\" \/>\n<meta property=\"og:type\" content=\"article\" \/>\n<meta property=\"og:title\" content=\"Rataskaevu 16 - tuo kulinarismin kehto Virossa - Eduardo\" \/>\n<meta property=\"og:description\" content=\"L\u00f6ysimme tiemme Virossa kulinarismin kehtoon, ravintolaan Rataskaevu 16, joka vakuutti varmalla otteellaan ja hyv\u00e4ll\u00e4 ruoallaan. Ehdoton suositus!\" \/>\n<meta property=\"og:url\" content=\"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/\" \/>\n<meta property=\"og:site_name\" content=\"Eduardo\" \/>\n<meta property=\"article:publisher\" content=\"http:\/\/facebook.com\/eduardoblogi\" \/>\n<meta property=\"article:published_time\" content=\"2014-06-01T10:37:49+00:00\" \/>\n<meta property=\"article:modified_time\" content=\"2015-02-16T07:39:29+00:00\" \/>\n<meta property=\"og:image\" content=\"http:\/\/www.eduardo.fi\/wp-content\/uploads\/2014\/06\/rataskaevu-16-sienet-lehtitaikinanyytissa.jpg\" \/>\n<meta name=\"author\" content=\"Eduardo\" \/>\n<meta name=\"twitter:card\" content=\"summary_large_image\" \/>\n<meta name=\"twitter:creator\" content=\"@kyyjonssoni\" \/>\n<meta name=\"twitter:site\" content=\"@kyyjonssoni\" \/>\n<meta name=\"twitter:label1\" content=\"Kirjoittanut\" \/>\n\t<meta name=\"twitter:data1\" content=\"Eduardo\" \/>\n\t<meta name=\"twitter:label2\" content=\"Arvioitu lukuaika\" \/>\n\t<meta name=\"twitter:data2\" content=\"2 minuuttia\" \/>\n<script type=\"application\/ld+json\" class=\"yoast-schema-graph\">{\"@context\":\"https:\/\/schema.org\",\"@graph\":[{\"@type\":\"WebPage\",\"@id\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/\",\"url\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/\",\"name\":\"Rataskaevu 16 - tuo kulinarismin kehto Virossa - Eduardo\",\"isPartOf\":{\"@id\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/#website\"},\"primaryImageOfPage\":{\"@id\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/#primaryimage\"},\"image\":{\"@id\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/#primaryimage\"},\"thumbnailUrl\":\"http:\/\/www.eduardo.fi\/wp-content\/uploads\/2014\/06\/rataskaevu-16-sienet-lehtitaikinanyytissa.jpg\",\"datePublished\":\"2014-06-01T10:37:49+00:00\",\"dateModified\":\"2015-02-16T07:39:29+00:00\",\"author\":{\"@id\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/#\/schema\/person\/55ca821640bb6aec49743f09bfa54b35\"},\"description\":\"L\u00f6ysimme tiemme Virossa kulinarismin kehtoon, ravintolaan Rataskaevu 16, joka vakuutti varmalla otteellaan ja hyv\u00e4ll\u00e4 ruoallaan. Ehdoton suositus!\",\"inLanguage\":\"fi\",\"potentialAction\":[{\"@type\":\"ReadAction\",\"target\":[\"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/\"]}]},{\"@type\":\"ImageObject\",\"inLanguage\":\"fi\",\"@id\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/#primaryimage\",\"url\":\"http:\/\/www.eduardo.fi\/wp-content\/uploads\/2014\/06\/rataskaevu-16-sienet-lehtitaikinanyytissa.jpg\",\"contentUrl\":\"http:\/\/www.eduardo.fi\/wp-content\/uploads\/2014\/06\/rataskaevu-16-sienet-lehtitaikinanyytissa.jpg\"},{\"@type\":\"WebSite\",\"@id\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/#website\",\"url\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/\",\"name\":\"Eduardo\",\"description\":\"Helsinkil\u00e4ismiehen el\u00e4m\u00e4\u00e4 Suomen p\u00e4\u00e4kaupungissa\",\"potentialAction\":[{\"@type\":\"SearchAction\",\"target\":{\"@type\":\"EntryPoint\",\"urlTemplate\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/?s={search_term_string}\"},\"query-input\":\"required name=search_term_string\"}],\"inLanguage\":\"fi\"},{\"@type\":\"Person\",\"@id\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/#\/schema\/person\/55ca821640bb6aec49743f09bfa54b35\",\"name\":\"Eduardo\",\"image\":{\"@type\":\"ImageObject\",\"inLanguage\":\"fi\",\"@id\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/#\/schema\/person\/image\/\",\"url\":\"https:\/\/secure.gravatar.com\/avatar\/ed2b28466ac3793973b6e4c7abe5f908?s=96&d=mm&r=g\",\"contentUrl\":\"https:\/\/secure.gravatar.com\/avatar\/ed2b28466ac3793973b6e4c7abe5f908?s=96&d=mm&r=g\",\"caption\":\"Eduardo\"},\"url\":\"https:\/\/www.eduardo.fi\/author\/eduardo\/\"}]}<\/script>\n<!-- \/ Yoast SEO plugin. -->","yoast_head_json":{"title":"Rataskaevu 16 - tuo kulinarismin kehto Virossa - Eduardo","description":"L\u00f6ysimme tiemme Virossa kulinarismin kehtoon, ravintolaan Rataskaevu 16, joka vakuutti varmalla otteellaan ja hyv\u00e4ll\u00e4 ruoallaan. Ehdoton suositus!","robots":{"index":"index","follow":"follow","max-snippet":"max-snippet:-1","max-image-preview":"max-image-preview:large","max-video-preview":"max-video-preview:-1"},"canonical":"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/","og_locale":"fi_FI","og_type":"article","og_title":"Rataskaevu 16 - tuo kulinarismin kehto Virossa - Eduardo","og_description":"L\u00f6ysimme tiemme Virossa kulinarismin kehtoon, ravintolaan Rataskaevu 16, joka vakuutti varmalla otteellaan ja hyv\u00e4ll\u00e4 ruoallaan. Ehdoton suositus!","og_url":"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/","og_site_name":"Eduardo","article_publisher":"http:\/\/facebook.com\/eduardoblogi","article_published_time":"2014-06-01T10:37:49+00:00","article_modified_time":"2015-02-16T07:39:29+00:00","og_image":[{"url":"http:\/\/www.eduardo.fi\/wp-content\/uploads\/2014\/06\/rataskaevu-16-sienet-lehtitaikinanyytissa.jpg"}],"author":"Eduardo","twitter_card":"summary_large_image","twitter_creator":"@kyyjonssoni","twitter_site":"@kyyjonssoni","twitter_misc":{"Kirjoittanut":"Eduardo","Arvioitu lukuaika":"2 minuuttia"},"schema":{"@context":"https:\/\/schema.org","@graph":[{"@type":"WebPage","@id":"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/","url":"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/","name":"Rataskaevu 16 - tuo kulinarismin kehto Virossa - Eduardo","isPartOf":{"@id":"https:\/\/www.eduardo.fi\/#website"},"primaryImageOfPage":{"@id":"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/#primaryimage"},"image":{"@id":"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/#primaryimage"},"thumbnailUrl":"http:\/\/www.eduardo.fi\/wp-content\/uploads\/2014\/06\/rataskaevu-16-sienet-lehtitaikinanyytissa.jpg","datePublished":"2014-06-01T10:37:49+00:00","dateModified":"2015-02-16T07:39:29+00:00","author":{"@id":"https:\/\/www.eduardo.fi\/#\/schema\/person\/55ca821640bb6aec49743f09bfa54b35"},"description":"L\u00f6ysimme tiemme Virossa kulinarismin kehtoon, ravintolaan Rataskaevu 16, joka vakuutti varmalla otteellaan ja hyv\u00e4ll\u00e4 ruoallaan. Ehdoton suositus!","inLanguage":"fi","potentialAction":[{"@type":"ReadAction","target":["https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/"]}]},{"@type":"ImageObject","inLanguage":"fi","@id":"https:\/\/www.eduardo.fi\/rataskaevu-16-tuo-kulinarismin-kehto-virossa\/#primaryimage","url":"http:\/\/www.eduardo.fi\/wp-content\/uploads\/2014\/06\/rataskaevu-16-sienet-lehtitaikinanyytissa.jpg","contentUrl":"http:\/\/www.eduardo.fi\/wp-content\/uploads\/2014\/06\/rataskaevu-16-sienet-lehtitaikinanyytissa.jpg"},{"@type":"WebSite","@id":"https:\/\/www.eduardo.fi\/#website","url":"https:\/\/www.eduardo.fi\/","name":"Eduardo","description":"Helsinkil\u00e4ismiehen el\u00e4m\u00e4\u00e4 Suomen p\u00e4\u00e4kaupungissa","potentialAction":[{"@type":"SearchAction","target":{"@type":"EntryPoint","urlTemplate":"https:\/\/www.eduardo.fi\/?s={search_term_string}"},"query-input":"required name=search_term_string"}],"inLanguage":"fi"},{"@type":"Person","@id":"https:\/\/www.eduardo.fi\/#\/schema\/person\/55ca821640bb6aec49743f09bfa54b35","name":"Eduardo","image":{"@type":"ImageObject","inLanguage":"fi","@id":"https:\/\/www.eduardo.fi\/#\/schema\/person\/image\/","url":"https:\/\/secure.gravatar.com\/avatar\/ed2b28466ac3793973b6e4c7abe5f908?s=96&d=mm&r=g","contentUrl":"https:\/\/secure.gravatar.com\/avatar\/ed2b28466ac3793973b6e4c7abe5f908?s=96&d=mm&r=g","caption":"Eduardo"},"url":"https:\/\/www.eduardo.fi\/author\/eduardo\/"}]}},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.eduardo.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/437"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.eduardo.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.eduardo.fi\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.eduardo.fi\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.eduardo.fi\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=437"}],"version-history":[{"count":5,"href":"https:\/\/www.eduardo.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/437\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":670,"href":"https:\/\/www.eduardo.fi\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/437\/revisions\/670"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.eduardo.fi\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=437"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.eduardo.fi\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=437"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.eduardo.fi\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=437"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}