{"id":650,"date":"2015-02-14T17:25:24","date_gmt":"2015-02-14T15:25:24","guid":{"rendered":"http:\/\/www.eduardo.fi\/?p=650"},"modified":"2017-01-31T12:49:19","modified_gmt":"2017-01-31T10:49:19","slug":"nyhtopossu-uunissa-ja-perunat-pannulla","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.eduardo.fi\/nyhtopossu-uunissa-ja-perunat-pannulla\/","title":{"rendered":"Nyht\u00f6possu uunissa ja perunat pannulla"},"content":{"rendered":"

Viime kes\u00e4isen ison trendin pohjalta nyht\u00f6porsas (pulled pork<\/em>), eli nyhdetty porsas tuo helposti mieleen ajatuksen ruokam\u00e4t\u00f6st\u00e4 – loputtomasta feastista<\/em> johon parhaimmillaan sis\u00e4ltyisi kylpytakki p\u00e4\u00e4ll\u00e4 sohvalla makaaminen samalla kun joku ruokkii nyht\u00f6porsasta suuhun. Miten se menik\u00e4\u00e4n, mieluumin \u00f6verit kuin vajarit?<\/p>\n

\"I<\/center><\/p>\n

Oltiin helmikuun alkupuolella m\u00f6kkireissulla poikien kanssa ja t\u00e4h\u00e4n kolmeen p\u00e4iv\u00e4\u00e4n mahtui muutaman oluen lis\u00e4ksi muutama kilo nyht\u00f6possua. Meik\u00e4mandoliini oli myyty tuossa vaiheessa, sill\u00e4 t\u00e4ll\u00e4 reissulla oli ensimm\u00e4inen kerta kun olin osaltani kokkaamassa (lue makutuomarin roolissa) kyseist\u00e4 ruokalajia. Teimme t\u00e4ll\u00f6in helpon valinnan muodon suhteen ja p\u00e4\u00e4timme hy\u00f6dynt\u00e4\u00e4 porsasta burgerin v\u00e4liss\u00e4. T\u00e4m\u00e4 food feast<\/em> j\u00e4i kuitenkin kaivelemaan takaraivossa ja p\u00e4\u00e4tin toteuttaa viel\u00e4 oman testier\u00e4ni kotona.<\/p>\n

Nyht\u00f6porsaan aka nyht\u00f6possun ohje<\/h2>\n

Nyht\u00f6porsas on ruokalajina miltei laittoman helppo ruoka, eik\u00e4 vaadi oikeastaan lainkaan ty\u00f6t\u00e4. L\u00e4hinn\u00e4 k\u00e4rsiv\u00e4llisyytt\u00e4. Lis\u00e4ksi kassler, eli possun etuselk\u00e4 (hehe) tai tuttavallisemmin sianniska on kilohinnaltaan edullinen lihavalinta, joten soveltuu my\u00f6s helposti tarjottavaksi isommalle ryhm\u00e4lle taikka ihan vain viikonlopun mittaiseen herkutteluun.<\/p>\n

Koska en meid\u00e4n perheess\u00e4 ole mitenk\u00e4\u00e4n liian tiuhasti keitti\u00f6n puolella ja my\u00f6nnett\u00e4k\u00f6\u00f6n, ett\u00e4 kokkaus kiinnostaa, mutta olen ollut liian laiska aktivoitumaan sen suhteen, ostin impulssin pohjalta lihan valmiiksi marinoituna jonka pesin pois ennen pataan laittamista. Toteutin my\u00f6s muutoinkin helppoa kaavaa t\u00e4m\u00e4n reseptin kanssa. <\/p>\n

\"Nyht\u00f6possu\"<\/p>\n

Nyht\u00f6possun resepti<\/h2>\n