Aasian kutsuhuuto korvissani

lauantai 17.01.2015 klo 14:41

Jokseen ohuilla lomapäivillä viimeiset pari vuotta menneenä on pieni kaukokaipuu pyörinyt satunnaisesti mielessä jo useamman hetken. Joulu kuitenkin kulminoi pitkälti meidän perheen päätöksen lähteä kohti aurinkoa, kun tuntui siihen aikaan valtaosa lähipiiristä matkustaneen kaukomatkansa johonkin missä on aurinko, meri ja lämmin hiekka. Päädyttiin Momondon kautta ostamaan näin ensiksi lentoliput meno-paluu-yhdistelmällä Bangkokiin pariksi viikoksi maaliskuun lopussa. Tuntuu oikeasti hyvältä piirtää kalenteriin näinkin pitkä varausslotti, jossa tietää että ensisijainen huolenaihe on herätessä se, että mitä aamupalaa söisi.

Löydettiin Momondosta* hyvällä diilillä (530€ / menopaluu per naama) Helsinki – Moskova – Bangkok – Moskova – Helsinki Aeroflotilla.

Tein vähän kotiläksyjä tuon Aeroflotin turvallisuuden ja luotettavuuden osalta, josta kävi ilmi siis, että Aeroflot on yli 51% Venäjän valtion omistama yritys ja viimeisten lähivuosien kehittynyt erityisen paljon länsimaalaisemmaksi. Erityisesti E meillä hieman jännitti lentoyhtiön valintaa, mutta pidettäköön myös mielessä että todennäköisyyslaskelmilla on yli 2 kertaa todennäköisempää voittaa lotossa päävoitto kuin joutua lentokoneonnettomuuteen.

Pallontallaajilta löytyi kiitettävän hyvää keskustelua aiheesta ja lisäksi törmäsin Fat In Bangkok -blogissa varmistumiseen siitä, että nykyisin käytettävä lentokalusto on ainakin yleisesti ollut nykypäivän tasolla. Myös joku liikematkaaja oli kehunut, että Moskovan lentokenttä Šeremetjevo oli nähnyt hieman remonttimiehiä uuden terminaalinsa osalta, joten lienee sekin kenttä tässä suhteessa parantunut. Mielenkiinnolla odottaen.

Aasia, olethan hyvä minulle

On mielenkiintoista sikäli lähteä näin ensimmäistä kertaa tietäen, että osoite ei tule olemaan koko loman aikaa samassa paikassa. Aiemminhan meikäläinen on päässyt näkemään kovinkin länsimaalaista Singaporea kahteen otteeseen, joista toinen E:n kanssa pari vuotta sitten. Sen reissun osalta tehtiin se virhe, että oltiin kaksi viikkoa putkeen Singaporessa. Vaikka kumpikin meistä rakastaa shoppailua ja hyvää (sekä edullista) ruokaa, niin silti kaksi viikkoa oli jälkikäteen turhan pitkä aika noin kaupunkiympäristössä.

Singapore Chinatown

Singapore

Singapore

Nyt tarkoituksenamme on laskeutua Bangkokiin katsomaan suurkaupunkia vain pariksi yöksi, josta sitten matka jatkuu eteenpäin kohti aurinkoisempia rantoja. Bangkok näin täysin näkemättä ja kokematta on mielikuvan sekä muutaman yksittäisen blogikirjoituksen pohjalta mielenkiintoinen paikka. Tarkoituksena ei lähtökohtaisesti ole rällätä vaan enemmänkin hengittää sitä suurkaupungin henkeä. Vaikka olen kuullut, että Bangkok imee sisäänsä ja lähentelee tämän vuoksi Aasian Las Vegasia (Hangover II, anyone?).

Ollaan siis positiivisen haasteen edessä, kun pitäisi alkaa valikoimaan seuraavia askeleita Aasian sisällä. Yksi ystävätär asuu Indonesiassa, joka jo paikallistuntemuksensa vuoksi asettaa sen lähtökohtaisesti korkealle. Toisena vaihtoehtona taas houkuttelisi Malesia tai sitten ”helppouden” myötä myös Thaimaan rauhallisemmat saaret ovat pyörineet toivelistalla. Pinterest ja TJ-laskuri pyörii vauhdilla.

Kaukokaipuu on siis päällä, mutta onneksi nyt on lukossa olevat päivämäärät milloin tietää saavansa lääkettä tähän.

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Matkailu
Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *