Lontoo – ei siellä sadakaan aina

maanantai 26.08.2019 klo 15:18

Väittävät, että Englannissa sataa aina, mutta Lontoon reissu todisti tämän vääräksi.

Lähdettiin E:n (nykyisen vaimoni!) kanssa ennakoivalle honeymoon-matkalle Lontooseen neljäksi päiväksi. Aloitettiin samassa yhteydessä loma ja tämän matkan tarkoituksena oli saada pieni irtiotto häästresseistä ja kaikesta arkisesta.

Moni puhui meille, että kaupunki on meidän mieleen ja eivät nuo veikkaukset menneet laisinkaan pieleen. 🇬🇧

The Stratford – skandinaavisella sisustuksella vivutettu hotelli

Majoituttiin Stratfordin -alueelle toukokuussa avattuun The Stratford -hotelliin*, jossa nykyisen trendin mukaisesti yhdistyivät ravintolat, hotelli ja loft-asunnot.

Hotelli valikoitui hieman budjetin ylälaidasta, pitkälti uutuudensa ja erityisesti sisustuksensa vuoksi. Saatiin häiden kunniaksi suurempi huone, jossa odotti valmiina kylmä prosecco-pullo ja suklaakakkua – tästä ei pahemmin voinut valittaa. Yleisesti muuten huoneeseen oli valikoitu seesteisyyttä tukemaan pehmeä kokolattiamatto, sänky kuin tyynytkin olivat huippuluokkaa ja kylpyhuoneessa kokonaisuus kruunattiin sadesuihkulla.

Vahvalla skandidesign -painotuksella visuaalinen silmä lepäsi hotellissa erittäin hyvin.

Kieltämättä myös CEREAL -lehden löytyminen huoneesta, samalla kun nautti huonepalvelun tuomaa aamiaista on sellaista luksusta josta mielellään muutaman punnan maksaa. Palaan tähän kuvaan ja hetkeen varmasti vielä useasti.

The Stratford Hotel* sijaitsi hyvällä paikalla julkisten osalta ja mm. keskustaan menevään Central Line -metrolinjalle pääsi hyppäämään vierestä kyytiin. Myös Westfield -ostoskeskus oli aivan muutaman askelluksen päässä. Knoppina muuten, että Westfield on euroopan neljänneksi suurin ostoskeskus, eli tarjoaa itsessään tutkailtavaa kuin syötävääkin ronskisti.

Camden Market oli Camdenissa käynnin arvoinen

Camden Town ja ruokakoju/kauppa-alue oli paikkana mielenkiintoinen. Paljon turisteja, jotenkin vanhahtavalla asuinalueella, josta löytyi värikkäitä julkisivuja pienillä välikaduilla. Jatkuva liikenteen pauhu ja turistien sekamelska teki alueesta uniikin.

Itse markettialueella oli kymmeniä, ellei satoja kauppoja sekä ruokakojuja vahvalla katuruokapainotuksella. Kauppavalikoimasta löytyi melkoisesti vintagekauppoja, joissa myös tarjooma oli yllättävän hyvää. Jos Barbourin tikkitakki tai Burberryn trenssi olisi houkutellut, niitä olisi saanut Camdenista kohtuulliseen 65 punnan hintaan.

Yleisesti koko Camden Marketissa näkyi Israelilaisen rahoittajan isot investoinnit siihen, että alue on alkanut elämään ja kehittymään. Väkimäärän perusteella nämä satsaukset ovat myös tuoneet kävijävirtaa ja rahaa alueelle.

Muutenkin paikka oli hyvin erilainen suhteessa moneen muuhun vastaavaan joita ollaan päästy Aasian reissuilla näkemään. Omalla tavallaan niin ainutlaatuinen, että jäi resonoimaan kivasti mieleen.

Kuvassa Grimen loordit ja yksi grimestä pitävä pulliainen 🎤

Ikoniset tavaratalot on Lontoon suola

Pääsin suurena tavaratalorakastajana näkemään ”muutaman” ikonisen kohteen, jotka ovat Lontoon kokoisessa metropolissa mittakaavassaan tietenkin suurta ja hienoa. Samalla tämä vertailu hieman surettaa suomeen katsottuna, mutta väestön määrä näissä vaikuttaa väkisin.

Pakollinen visiitti The Selfridgesiin

Selfridges yli satavuotisen historiansa myötä oli erityisesti paikka joka piti päästä yliviivaamaan omalta listalta pois.

Katselin Entouragestakin tutun pääosanäyttelijän Jeremy Pivenin tähdittämän tv-sarjan Netflixistä vuosipari takaperin ja se kuvastaa hyvinkin kuinka merkittävä kokonaisuus Selfridges on koko Englannin kaupalle aikoinaan ollut. Toivat mukanaan sanat elämyksellisyys ja markkinointi, jossa näyteikkunat näyttelivät merkittävää roolia kaupan edistämisessä.

Nykyhetkessä rakennus on mahtipontisen komea ja sisältä huokuu historiaa. Noin muuten tavataralo siinä missä moni muukin ympäri maailmaa, mutta itselle mieluisin huomio oli katumuodin lahjakas muovaaminen osaksi koko tavataralon valikoimaa. Shopinshop -mallilla tavaratalosta löytyivät mm. Kith, Bathing Ape (BAPE) ja Off White by Virgil Abloh.

Tavarataloja Harvey Nicholsista Harrodsiin

Muotikaupan saralla itselleni kaikista mieluisin oli Harvey Nicholsin kokonaisuus, vaikka vain yksi kerros miestenmuotia oli lievä pettymys. Löytyi kuitenkin uuden lompakon verran ostettavaa.

Sivuknoppina näki myös Monclerille annetuista neliömääristä, että taitaa merkki olla aika nosteessa tällä hetkellä.

Sivuttiin nopeasti toista ikonista tavaratalokohdetta: Harrodsia. Tämä sijoittui kuitenkin myöhäiseen iltaan ja lähi-idästä saapuneiden turistilaumojen myötä tuntui hieman tuskalliselta läpikäydä. Lähi-idästä saapuneen porukan määrä kuitenkin osoitti sen, että Lontoossa jos missä lompakon nyörejä avataan ja venytetään.

Lontoon luksus tuntui jotenkin omalla aristokraattisella tavalla olevan ylellistä ja hienoa.

Lontoo oli kaikkinensa mieluisa

Pidettiin kyllä, vaikkei ollut aivan sitä mitä odotukset ja ajatukset oli, mutta ei silti laisinkaan pettänyt. Yleisesti rahaa hujahti muutama satanen syyskauden kamppeisiin, joten shoppailua tuli harjoitettua onnistuneesti.

Hotelli oli kolmelta yöltä vajaa 500€ ja menopaluulennot Finnairilla 232€ kahdelta hengeltä. Fiksuina kerrankin osattiin ottaa lähtölento puolelta päivin ja paluu takaisin vasta iltaseitsemän jälkeen, joka antoi riittävästi unta ja nähtävää vielä lähtöpäivällekin.

Isoin miinus kaupungista oli satunnaisten ruoka- ja kahvilapaikkojen vähyys ja väkipaljous tietyillä alueilla (katson kartasta Oxford Street -osoitetta). Metropoliin kuuluvana ominaisuutena myös matkat ovat tietenkin pitkiä, jonka vuoksi kaupungissa liikkumiseen kuluu aikaa ja matkustusmuodosta riippuen täten myös rahaa. Metrolinjat ja Uber toimivat kuitenkin molemmat oikein moitteettomasti.

Jätettiin paljon nähtäväksi vielä toiselle kerralle, joka tulee koittamaan ennemmin tai myöhemmin. Lontoossa siis kuljettu sinne ja tänne. Kävelty kymmeniä kilometrejä. Laatuaikaa vietetty vaimon kanssa. Lomalla. Elämässä kaikki hyvin. Kiitos.

* Affiliate-mainoslinkki, jonka pohjalta voin saada rahallista hyötyä. Mahdolliset tulot sijoitetaan suoraan seuraavaan matkalippuun.

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Horina
Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *