Instagram-käyttäjän kuvanmuokkausohjelmat iPhonelle

tiistai 08.10.2013 klo 21:54

Olen muuttunut suhteellisen fanaattiseksi iPhone-faniksi sen myötä, kun sain elämäni ensimmäisen Omppuluurin haltuuni. Erityisesti App Storen softatarjonta kuvanmuokkaukseen soveltuvista ohjelmista on ollut niin vakuuttavaa, että monesta uudesta sovelluksesta on tullut aikasyöppöjä arkipäivääni.

Erityisesti innostuminen on muovautunut Instagramiin, pitkäaikaisen kypsymisen jälkeen. iPhone 6:ssa on todella laadukas kamera ja softatarjontaa, jotta sillä saa tehtyä jos jonkinlaista editointia ja hienosäätöä Instagram-kuvia varten. Jaankin tässä kirjoituksessa omien kokemusteni pohjalta parhaimmat vaihtoehdot muokata kuviaan ns. ”ison maailman malliin”.

Alla kuvakaappaus tämänhetkisestä valokuvaukseen liittyvästä ohjelmakansiostani:


Instagram kuvamuokkaus ohjelmat

Kuten näkyy, on kuvienkäsittelyyn ja muokkaukseen vaihtoehtoja on jokunen, joten esiintuon kirjoituksessa vain ne jotka olen todennut parhaimmiksi.

Huomioitavaa on myös, että jos muokkaat kuviasi tietokoneella niin Instagramin kuvakoot ovat nykyhetkessä: 1080×1080 pikseliä, 1080×566 pikseliä ja 1080×1350 pikseliä. Myös isommat kuvat soveltuvat jolloin Instagram vain skaalaa ne sopivaksi. Lisäksi hetki sitten Instagram lisäsi ominaisuuden jolla yhteen julkaisuun saa jopa kymmenen kuvaa.

VSCO Cam™ / Visual Supply / Ilmainen (presetit maksavat) / VSCO Cam iTunesissa

Ehdoton suosikkini! Tarjoaa älyttömän määrän valmiita muokkausasetuksia, jotka on ulkonäöllisesti todella makuuni. Pienen veivauksen myötä päästään kuvien muokkauksessa lähelle sitä täydellisyyttä, mitä puhelimella mielestäni voidaan päästä.

VSCO Cam on käytännössä ilmainen, mutta osa valmiitsa preset-säädöistä maksaa. Käytännössä ainoa sovellus joka puhelimesta pitää löytyä, jos kuvia muokkailee.

VSCO on myös rakentanut todella vahvaa yhteisöä ohjelmansa ympärille ja valmiiden preset-kuvasäätöjen määrä on todella mittava. Kaikille löytyy siis kaikkea.

Layout / Instagram Inc. / Ilmainen / Layout iTunesissa

Instagram on ottanut myös iPhone-käyttäjien kuvakollaasiarpeet huomioon luomalla oman Layout-sovelluksensa. Layout on kuvanmuokkausohjelma, jonka avulla saat luotua useista kuvista kollaaseja tai erilaisia asetelmia. Todella ketterä ja helppo sovellus kun haluaa ladata Instagramiin yhdessä kuvassa useamman kuvan yhdistelmiä.

Snapseed / Google Inc. / Ilmainen / Snapseed iTunesissa

Snapseed on Googlen kehittämä kuvaeditointiohjelma, jonka muokkausvalikoima on erittäin monipuolinen. Vaihtoehtoja pelkästään pienelle ”Photoshop”-fiksaukselle löytyy värisävyistä, tarkennuksiin sekä valmiit tilt-shiftit, center focukset ja muut efektit ovat todella toimivia. Yksi huomionarvoisimmista valmismuokkauksista on Retrolux, jolle löytyy myös oma ”arvostusprofiilinsa”: @retroluxers.

Mextures / Merek Davis Com LLC / 1,79€ / Mextures iTunesissa

Monelle kuvankäsittelyä harjoittaneelle patternit, layerit ja muut lisäkeinot elävöittää kuvaa ovat tuttuja. Mextures mahdollistaa helposti näiden erillisten ”lisätasojen” lisäämisen alkuperäisen kuvan päälle.

Erityisesti Mexturesin avulla saa tehostettua kuvia ja lisättyä vaikkapa kevyttä väriä tai lämpöä maisemakuvaan. Yksi eniten käytetyimmistä sovelluksistani heti VSCO:n jälkeen.

Over HD / GoPotluck, Inc. / 1,79€ / Over HD iTunesissa

Over mahdollistaa tekstien lisäämisen kuviin n. 20 eri fontin voimin ja lisää on ostettavissa. Lisäksi softa mahdollistaa kuvan tummentamisen helposti, jotta lopputuloksessa teksti saadaan korostettua ongelmitta esiin.

Krop Circle / Andrew Askedall / Ilmainen (lisäkropit 0,89€) / Krop Circle iTunesissa

Yksi miellyttävistä tuttavuuksistani on ollut Krop Circle, joka toimii idealla, että kuvat muodostuvat tietyn muodon sisään. Valmiina softasta löytyy pyöreät muodot, mutta ostettavissa on yli 60 eri muotoa, kirjainta sekä numeroa.

Piction / Ancient Wisdom / 0,89€ / Piction iTunesissa

Yksinkertainen on kaunista. Toimii käytännössä samankaltaisesti kuin Over. Softasta löytyy yli 20 fonttia, kaksi värivaihtoehtoa ja miellyttävä käyttöliittymä.

InstaSize / Munkee Apps L.L.C. / 0,89€ / InstaSize iTunesissa

Vaikka Instagram päivittikin sovellustaan niin, että neliön muotoiset kuvat ovat mennyttä ja kaikki kuvasuunnat voidaan nykyään ladata palveluun. InstaSize kutienkin kiteyttää edelleen sen tarpeen, kun haluat silti Instagram-kuviisi ne tunnetut valkoiset reunat – tämä applikaatio hoitaa asian!

Mikä sitten on paras kuvanmuokkausohjelma Instagramia varten?

Nämä sovellukset ovat vain pieni pätkä siitä koko tarjonnasta mitä kaikkia kuvanmuokkausohjelmia tarjolla onkaan.

Ylläolevasta listasta on kuitenkin muodostunut itselle se tehokas yhdistelmä, jolla omia kuvia tulee muokkailtua. Erityisesti silloin, kun haluaa ”tappaa aikaa”.

Noin perusmalli kuvanmuokkaukseen itselläni on VSCO Cam jonka jälkeen saatan halutessani pyöräyttää kuvan vielä Mexturesin kautta. Tällä konseptilla tulee pyöriteltyä nykyisellään lähes kaikki julkaistavat kuvat, niin Facebookissa, Instagramissa tai muissa sosiaalisen median kanavissa.

Kokeilemalla ja testaamalla löytyy varmasti itselle sopivat keinot, joilla pääsee helpoiten toteuttamaan uudella tavalla kuvanmuokkausta ja hallittua oman Instagram-kuvien konseptinsa.

Tämä kirjoitus on alunperin kirjoitettu 8.1.2013 ja päivitetty 22.2.2016 ja 4.3.2017.

Kirjoittanut: Eetu

2 kommenttia.

 1. Reetta V. sanoo:

  Moikka!
  Kiva, kun infosit siita Bloglovin-jutusta, koitan jotenkin jarkeistaa sen asap. 🙂

  Kiva blogi sulla!

  • Eduardo sanoo:

   No pitihän se antaa palautetta, jotta jatkossa helpottuu. Kiitos paljon! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *