Sneakersnstuffin tarina

keskiviikko 25.07.2018 klo 13:48

Tukholman sneakerkauppojen klassikko, rintarinnan Calirootsin kanssa samassa veneessä oleva Sneakersnstuff valikoitui Adidas Originalsin SHOPTALK-sarjaan. Itsekin kun on tullut selkä vääränä kannettua sneakereita Tukholman kaduilla Sneakersnstuffin myymälästä niin tämä pätkä viihdytti kivasti.

Pätkässä on muutama hyvä huomio siitä kuinka katumuoti ja sneakerit ovat valtavirtaistuneet ja tulleet monessa maassa osaksi ihan tavallisten ihmisten arkea. Myös tuo, että kenkiä ei enää myydä vain käyttötarkoituksilleen ominaisesti vaan ajava voima on se, että jos se näyttää hyvältä sitä voidaan käyttää missä sitä halutaan (nimim. teininä And1:n koriskenkiä jalassa ilman, että olin palloon koskenutkaan). Pari vuotta takaperin myös Kööpenhaminan katukuva ilmensi hyvin sitä kuinka vakioitunut asuvalinta lenkkarit siellä olivat, käytännössä kaikille alle 40 -vuotiaille.

Ruotsin katumuotikaupassa tämä valtavirtaistuminen on näkynyt ainakin riskipääomien ja pääomasijoittajien mukaantulolla, sillä Calirootsin taustalla lompakkojaan on parin rahoituskierroksen verran avannut eEquity ja Verdane Capitals. Myös Sneakersnstuffin taustalla on virrannut pääomasijoittajien rahaa mahdollistamaan uusia myymälöitä ja tulevaisuuden kasvua.

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Kevyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *