3 syytä miksi Jätkäsaari saa pitää tunkkinsa

sunnuntai 25.09.2016 klo 22:47

Jätkäsaari, tuo asuinalue jossa Länsiterminaalin ja Bunkkerin varjosta kurkkaa keskeneräiset rakennustyömaat ja maisema joka on jatkuvasti myllättynä. Pidettiin E:n kanssa majaa Jätkäsaaressa kolme vuotta ja nyt mitta tuli yksinkertaisesti täyteen.

Aikoinaan Jätkäsaareen muutettaessa romantisoin ajatusta kuinka hienoa päästä näkemään kehittyvän ja rakentuvan asuinalueen kasvua. Ei mennyt ihan nappiin tämä ajatus.

Tässä näkymä marraskuusta 2013:

Ja tässä näkymä syyskuulta 2016:
Jätkäsaari

Kuten tästä voinee arvata, ei ihan maailman miellyttävin alue asustella.

Jätkäsaari

Jätkäsaari

Länsiterminaali

Jätkäsaaren asunnot, uupuvat palvelut ja keskeneräisyys

Tehtiin E:n kanssa noin vuoden päivät henkisesti lähtöä. Lähtöön on useampikin syy, mutta listaan seuraavaksi merkittävimmät.

1) Asuinalue on kesken. Siis todella kesken. Heräsin muuttoa edeltävällä viikolla 7:26 aamulla siihen kun kaivinkoneen telaketjut nitisee makuuhuoneen ikkunan alla.

2) Asuttiin Ilmarisen vuokra-asunnossa, joka oli asuntona ihan ookoo. Uusi, sen pohjalta vähän huonosti rakennettu, mutta silti – oltiin ensimmäiset asukkaat joka oli toki plussaa. Vuokrataso oli kohtalaisen kova siitä, että Jätkäsaari voisi periaatteessa asuinalueena sijaita ihan missä tahansa. Toki myöskään unohtamatta, että Ilmarisen tapa ulkoistaa kaikki liittyen taloyhtiön hallinnointiin, ei tämä saanut ainakaan vuokratasoa kohtaamaan palvelutason kanssa positiivisesti kertaakaan.

3) Jätkäsaaresta uupuu lisäksi palvelut. Se, että alueelta löytyy yksi K-market, Verkkokauppa.com, kohta valmistuva Clarion-hotelli, Subway, yksi nepalilainen ravintola ja Hesburger joka menee sunnuntaisin kiinni SEITSEMÄLTÄ ei todellakaan vastaa mielikuvaa kaupungissa asumisen palvelutasoista. Valitettavaa mutta totta. Ehkä asukasmäärän kasvu seuraavan viiden vuoden sisään sitten tuo volyymia jonka pohjalta alueelta löytyisikin jopa toinen kauppa.

Syy asua Helsingissä kun pääasiallisesti pohjautuu siihen, että kaupungin palvelut ovat saatavilla. Jätkäsaaresta nämä kaikki kaupunkilaisuuden peruspilarit oikeastaan uupuivat. Toki, alue on lähellä keskustaa ja pyöräily Baanaa pitkin on enemmän kuin sujuvaa. Silti samaan aikaan koko alueesta jäi uupumaan se katuvalot, korttelikapakka ja koko kaupungissa asumisen ydin, se tunnelma.

Siksipä siis muutettiin Kaartinkaupunkiin keskustakaduilla sijaitsevien jykevien julkisivujen, palveluiden ja sen pariin mitä Jätkäsaari ei kyennyt tarjoamaan.

Jätkäsaari sai jäädä pitämään tunkkinsa.

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Elämää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *