Rataskaevu 16 – tuo kulinarismin kehto Virossa

sunnuntai 01.06.2014 klo 13:37

Koska syksystä asti on kodin sijaintina on ollut Länsisataman vierusta ja ei-niin-iloisesti olemme myös saaneet nauttia Viharatikan antimista, päätin että kun saan vanhan passini päivitettyä uuteen niin lähdetään E:n kanssa käymään Virossa. Tyhmää olla käymättä, sillä kävelymatka on noin sama etäisyys satamaan kuin sporapysäkille – ja erityisesti huomioiden, että meriteitse 76km Viroon on lyhyempi matka kuin visitoida Hämeenlinnassa.

Lähdettiin perjantaina aamusta Superstarilla lahden ylitse ja tärkeimpinä aikeina lähinnä käydä pyörähtämässä muutamat kaupat, syömässä hyvin ja turvata pieni pätkä kesäjuomista jääkaappiin. Ruokailun suhteen tein kotiläksyjä edeltävänä iltana, sillä tahtotilana oli päästä syömään lihaa ja mielestäni hyvän ruoan kanssa ei kannata leikkiä arpapeliä pakollista enempää. Päätettiinkin siis tarttua TripAdvisorin pohjalta ravintolaan, joka oli Tallinnan ravintoloista sijalla yksi.

Rataskaevu 16 sijaitsee parin korttelin päässä vanhan kaupungin torilta ja ravintola onnistui vakuuttamaan. Ensinnäkin palvelu oli erittäin hyvää ja hipsteriviiksillä varustettu tarjoilijamme oli riittävän kohtelias, mutta ei silti pönöttänyt vaan onnistui pitämään fiiliksen sopivan rentona. Myös miljöö itsessään huokui tunnelmaa: kiviseinät, puulattia, pieni baaritiski heti aulassa, nuorekas henkilökunta ja paljon muuta hyvää.

Sitten se ruoka. Otettiin pullo valkoviiniä alkuun, joka sai taas muistamaan kuinka moukkamaisesti sitä yleensä itse tuleekaan juotua, lämpötilalla on oikea merkitys myös siihen viinin makuun. Alkuruoat vakuutti niin ikään, E nautti paistettuja sieniä lehtitaikinanyytissä ja itse pitkäaikaisen ankanlihan himoni takia pariloidun ankkasalaatin.

Rataskaevu 16: Sienet lehtitaikinanyytissä

Rataskaevu 16: Pariloitu ankkasalaatti

Pääruoan osalta oltiin päätetty jo valmiiksi sisäfileet, joten nämä myös tilattiin. Pihvien osalta ensivaikutelma oli, etteivät ne olleet sen ihmeellisempiä kuin peruspihvit käytännössä missä vain ravintolassa, jossa kokki osaa paistaa, mutta pienen suutuntuman jälkeen annos löysi itseensä mukavasti lisää makua. Erityisesti savunmakuinen viinikastike löysi tiensä vatsan kautta sydämeen.

Rataskaevu 16: Sisäfile

Koska itse en ole erityisesti makeiden jälkiruokien ystävä, päätyi E nauttimaan tarjoilijan suosituksesta suklaakakkua, joka kieltämättä oli erit-täin maukasta. Omalta osaltani jälkiruokana toimi tuplaespresso, joka ylisanoja säästelemättä oli hyvin tehty.

Rataskaevu 16: Suklaakakku

Kokonaisuus oli todella onnistunut, jopa myös hintojensa puolesta sillä koko ateria kahdelle kustansi hiukan yli 60 euroa, joten ravintola on erittäin hyvä vaihtoehto, erityisesti jos tahtoo päästä syömään hyvin Virossa. Suosittelen myös muutaman kerran kokemuksella, että teet pöytävarauksen ravintolaan, sillä ravintolan täyttöaste oli näin normaalinakin perjantai-iltapäivänä lähemmäs 100%. Jos siis Viron reissulla kiinnostaa syödä hyvin, suosittelen varauksetta Rataskaevu 16:sta.

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Elämää

2 kommenttia.

  1. MM sanoo:

    Sun blogi on kyllä rautaa. Jatkuvasti aiheita, jotka kiinnostaa itseä. Ja nimenomaan hyödyllistä sisältöä, esim. löysin Googlella sun vinkit Instagramia varten ja toimii kyllä. Kiitos!

    • Eduardo sanoo:

      Ilo palvella, toivottavasti jatkossakin saadaan hyvää materiaalia ulos. Tarkoitus, tavoite ja tahtotila olisi että näitä postauksia satelisi vähän aktiivisemmin pihalle. Kiitos itsellesi lukemisesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *