Brandonin uusi tuleminen

tiistai 16.09.2014 klo 18:29

Kuinka moni muistaa vuoden 2005, kun Brandon julkaisi levynsä The Outcome tai puhumattakaan sitä edeltäneestä This Town -mixtapesta, jolla tämä suomenkielinen kaveri räppäsi englantia miltei virheettömästi. Levy tuli ulos silloin Alarm Entertainmentin alta, joka oli siis Rähinä Recordsin alaisuudessa toimiva tytäryhtiö. Kyseisen yhtiön kautta tiputettiin ulos ainakin Brandonin ja Joniveljen soolot ennen 2010-luvun alkua. En tiedä milloin suomalainen räpmusiikki voi yhtä hyvin – nykypäivänä vaiko silloin. Levy oli kuitenkin hiomaton timantti, sillä tuotantopuolella oli useinkin tavattu SAKKE AALTO ja miksauksen puolella taikasauvoja oli pyörittänyt Iso H ja Jukka Immonen.

Otinkin tämän vuoden puolella innolla vastaan uutisen, että Brandonilta on tulossa uusi sinkku Run Free, joka julkaistiin toukokuun puolen välin paikkeilla. Biisi oli freesi.

Uusi kulma enemmän rokahtavalla kokonaisuudella ja selvästi vajaan kymmenen vuoden kehittymisellä musiikillisesti mm. Signmarkille äänensä antaneena – on tämä kaikki tuonut Brandonille hyvää uutta särmää. Vaikka levy on tulossa ulos ilmeisesti Sony Musicin kautta, antanee se kuitenkin markkinointikoneistolle mahdollisuuden saada biisi soimaan soittolistoilla, eikä tässä siis ole mitään pahaa. Täytyy kuitenkin huomauttaa, että tämä nykyinen musiikki muistuttaa tietyllä tavalla vuonna 2011 omissa soittolistoissa pyörinyttä The Irrationalsia, joka ei ollut lainkaan pöllömpää rokkiin vivahteista suomimusiikkia sekään.

Syyskuun alussa tullut toinen sinkku Put Me On oli selkeästi Run free:täkin kovempi. Biisin oman osansa antamassa on suomalaisen soulin uuden tulemisen tiimoilta useastikin tavattu Osmo Ikonen. Biisi on HYVÄ ja tällä voidaankin pomppia soittolistoille ja valloittaa jopa muita maita. Toivon ja uskon, että potentiaali löydetään myös suuremman yleisön parista, sillä Brandon on tullut selkeästi jäädäkseen.

PS. Jos uusi tuleminen kiinnostaa tarkemmin kannattaa käydä lukemassa ja kuuntelemassa Basson tuoreahko haastattelu.

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Musiikki
Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *