Caliroots – omat kokemukset ja syyt ostaa

keskiviikko 04.10.2017 klo 20:56

Caliroots on ollut katumuodin osalta yksi vakiokaupoistani jo vuodesta 2008 saakka. Verkkokauppaan on tullut tehtyä useamman kymmentä tilausta ja Ruotsin reissuilla kivijalkakaupat ovat olleet pakollisia käyntikohteita.

Voi siis puhua kevyestä kokemuksesta sen suhteen miten ruotsalainen katumuodin kauppa toimii.

Caliroots oli ensimmäisiä merkittäviä ja “uskottavia” katumuodin ja sneakereiden verkkokauppoja joista nuorena kollina sai tilattua haluamiaan merkkejä. Tätä ennen kovaa kamaa itselleni oli myös Karmaloop ja saksalainen Kickz.

Vuoden 2008 jälkeen aiemmin mainittujen lisäksi viime aikoina myös toinen ruotsalainen kivijalka- ja verkkokauppa, Sneakersnstuff, on pitänyt huolta erityisesti kenkähyllyn täyttymisestä.

Caliroots kävi myös pyörähtämässä kivijalkaliikkeensä kanssa myös Helsingissä vanhalla Kampintorilla, mutta tuota lystiä ei tainnut kestää kuin vuoden jonka jälkeen liike suljettiin.

Calirootsin merkit:

Nykyisellään vaatteiden merkkivalikoimaan kuuluvat mm. Kappa, Alpha Industries, The North Face, Stussy, HUF, Cheap Monday ja Adidas Originals.

Ja kenkäpuolen osalta klassiset Nike ja Adidas, olipa kiinnostuksena sitten Nikeltä Air Max ja Adidas Originals, NMD tai Tubular. Tai sitten ihan vaan Vanseja.

Caliroots kokemuksia

Ensinnäkin Caliroots on vakavarainen toimija, sillä parisen vuotta taaksepäin firmaan pumpattiin pääomasijoittajien rahaa merkittävästikin – jonka pohjalta merkkivalikoima kasvoi selkeästi ja syntyi Suomeen, vähän köppäisesti, lokalisoitu Caliroots.fi.

Asiakashistoriani aikana oon pari kertaa palauttanut kengiä, joista syntyy 5,90€ kustannus – käytännössä siis palautus tapahtuu omalla kustannuksella. Prosessin näkökulmasta palautukset hoidetaan yhtälailla ammattimaisesti kuin kaikki muukin, eli klaaraavat sen niinkuin mikä tahansa vakavasti otettava verkkokauppa. Vaihdettavien tuotteiden kanssa peritään myös palautusmaksu, mutta Caliroots toimittaa vaihdon perille ilmaiseksi.

Yhden Crooks & Castles-paidan kanssa oli laadussa selkeitä ongelmia, jonka vuoksi valkoisen paidan mustista printeistä katosi kaikki väri. Tästä reklamoin, jonka Caliroots hoiti lähtökohtaisesti huonosti ja syyttivät pesukonetta ja pesulappujen vastaista pesutapaa. Noin yleisesti sanoisin, että paita ei ollut niin spesiaalia kamaa, että olisin alkanut käsinpesemään ja printin vuotaminen oli pitkälti vaan huonolaatuista painotapaa. Olisivat toki voineet hoitaa homman paremmin, mutta ostin sen alesta ja maksoi parikymppiä joten annoin homman olla. Jätänpä vaan jatkossa Crooks & Castlesin vaatteet ostamatta.

Calirootsin toimitusaika

Tuntuu, että monet ruotsalaiset verkkokaupat vähän lorvivat lähetystensä kanssa – mutta iso kauppa, hitaat prosessit.

Tyypillisesti paketit lähtee 1-2 arkipäivän sisään liikkeelle ja Postnord kuljettaa ne valitsemaasi noutopisteeseen tai UPS kotiin saakka. Parhaimmillaan olosuhteiden ja auringonsäteiden ollessa oikeassa asennossa, toimitus tulee 3 arkipäivän sisällä.

Caliroots alennukset ja alennuskoodit

Calirootsilta saat 15% alennuksen rekisteröitymällä uutiskirjeen tilaajaksi – tästä on helppo poimia jatkossa voimassa olevat muut alekamppikset.


Miksi itse ostan Calirootsista?

Ajan myötä toki asiakkuussuhde on muodostunut hyvinkin tiiviiksi.

Isoimmat syyt Calirootsin suosimiselle ovat kuitenkin olleet seuraavia:

  • Todella laaja kenkävalikoima ja uusimmat sneaker-dropit
  • Vaatepuolella löytyy myös kattava valikoima ja häntäpään kamat dumpataan isolla alella
  • Paljon ale-kampanjoita – myös kanta-asiakkaille
  • Nopea(hko) toimitus kattavalla noutopisteverkolla
  • Klarna Checkout-kamppikset tarjoaa mahdollisuuksia ostaa laskulla, tilillä tai myös sesonkiluonteisia “osta nyt – maksa joulukuussa”-vaihtoehtoja

Caliroots on todellakin ns. legit. Eduardo suosittelee.

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Muoti
Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in Muoti
Close