Caliroots – omat kokemukset ja syyt ostaa

keskiviikko 04.10.2017 klo 20:56

Caliroots on ollut katumuodin osalta yksi vakiokaupoistani jo vuodesta 2008 saakka. Verkkokauppaan on tullut tehtyä useamman kymmentä tilausta ja viimeisin lokakuussa 2018 tehty reissu Ruotsin Tukholmaan osoitti nokka taas kivijalkakauppaa kohti.

Voi siis puhua kevyestä kokemuksesta sen suhteen miten ruotsalainen katumuodin kauppa toimii.

Caliroots oli ensimmäisiä merkittäviä ja ”uskottavia” katumuodin ja sneakereiden verkkokauppoja joista nuorena kollina sai tilattua haluamiaan merkkejä. Tätä ennen kovaa kamaa itselleni oli myös Karmaloop ja saksalainen Kickz.

Vuoden 2008 jälkeen aiemmin mainittujen lisäksi viime aikoina myös toinen ruotsalainen kivijalka- ja verkkokauppa, Sneakersnstuff, on pitänyt huolta erityisesti kenkähyllyn täyttymisestä.

Varmaankin lähempänä noin kymmentä vuotta Caliroots kävi myös Helsingissä pyörähtämässä kivijalkaliikkeenä vanhalla Kampintorilla, mutta tuota lystiä ei tainnut kestää kuin vuoden verran jonka jälkeen liike suljettiin.

Calirootsista löytyviä merkkejä: Adidas (NMD, Originals, YEEZY)

Nykyisellään vaatteiden merkkivalikoimaan kuuluvat mm. Kappa, Alpha Industries, The North Face, Stussy, HUF, Cheap Monday ja Adidas Originals ja Kanyen isosti haippaama YEEZY.

Ja kenkäpuolen osalta klassiset Nike ja Adidas, olipa kiinnostuksena sitten Nikeltä Air Max ja Adidas Originals, NMD tai Tubular. Tai sitten ihan vaan Vanseja.

Caliroots kokemuksia

Ensinnäkin Caliroots on vakavarainen toimija, sillä parisen vuotta taaksepäin firmaan pumpattiin pääomasijoittajien rahaa merkittävästikin – jonka pohjalta merkkivalikoima kasvoi selkeästi ja syntyi Suomeksi käännätetty Caliroots.fi. En itseasiassa tiedä viimeisintä tilaa asiakaspalvelun osalta, että ovatko jo palkanneet suomenkielisiä työntekijöitä tekemään tätä, mutta ainakin pari vuotta sitten asiakaspalvelun kanssa asiat piti hoitaa lontooksi.

Asiakashistoriani aikana oon pari kertaa palauttanut kengiä, joista syntyy 5,90€ kustannus – käytännössä siis palautus tapahtuu omalla kustannuksella. Prosessin näkökulmasta palautukset hoidetaan yhtälailla ammattimaisesti kuin kaikki muukin, eli klaaraavat sen niinkuin mikä tahansa vakavasti otettava verkkokauppa. Vaihdettavien tuotteiden kanssa peritään myös palautusmaksu, mutta Caliroots toimittaa vaihdon perille ilmaiseksi.

Yhden Crooks & Castles-paidan kanssa oli laadussa selkeitä ongelmia, jonka vuoksi valkoisen paidan mustista printeistä katosi kaikki väri. Tästä reklamoin, jonka Caliroots hoiti lähtökohtaisesti huonosti ja syyttivät pesukonetta ja pesulappujen vastaista pesutapaa. Noin yleisesti sanoisin, että paita ei ollut niin spesiaalia kamaa, että olisin alkanut käsinpesemään ja printin vuotaminen oli pitkälti vaan huonolaatuista painotapaa. Olisivat toki voineet hoitaa homman paremmin, mutta ostin sen alesta ja maksoi parikymppiä joten annoin homman olla. Jätänpä vaan jatkossa Crooks & Castlesin vaatteet ostamatta. 

Calirootsin toimitusaika

Tuntuu, että monet ruotsalaiset verkkokaupat vähän lorvivat lähetystensä kanssa – vähän ajatuksella, että mitä isompi verkkokauppa, sitä hitaammat prosessit.

Tyypillisesti paketit lähtee 1-2 arkipäivän sisään liikkeelle ja Postnord kuljettaa ne valitsemaasi noutopisteeseen tai UPS kotiin saakka. Parhaimmillaan olosuhteiden ja auringonsäteiden ollessa oikeassa asennossa, toimitus tulee 3 arkipäivän sisällä. Viime kuukausien sisällä vaihtoehdoiksi on tullut myös Suomen Posti, jonka kautta näyttäisi saavan tilaukset haluttuun noutopisteeseen 4,90€ hintaan.

Caliroots alennukset ja alennuskoodit

Tyypillisesti vaatekauppaan ja katumuotiin kuuluu isot alennusmyynnit. Kuten muutkin vaatekaupat, Calirootsin alennukset on tyypillisesti joulun jälkeen ja kesän lopussa. Kesäalennukset kohoavat parhaimmillaan -50% ja -70% alennuksiin, joten jos haluaa poistaa itselleen sesongin huonommin myyneitä sneakereita tai vaatetta, kannattaa näitä alennusmyyntejä väijyä.

Calirootsilta saat 15% alennuksen rekisteröitymällä uutiskirjeen tilaajaksi – tästä on helppo poimia jatkossa voimassa olevat muut alekamppikset.

Miksi itse ostan Calirootsista?

Ajan myötä toki asiakkuussuhde on muodostunut hyvinkin tiiviiksi.

Isoimmat syyt Calirootsin suosimiselle ovat kuitenkin olleet seuraavia:

 • Todella laaja kenkävalikoima ja uusimmat sneaker-dropit
 • Vaatepuolella löytyy myös kattava valikoima ja häntäpään kamoja myydään usein isohkoilla (-30 – -70%) alennuksilla
 • Ale-kampanjoita – myös kanta-asiakkaille
 • Nopea(hko) toimitus kattavalla noutopisteverkolla
 • Klarna Checkout-kamppikset tarjoaa mahdollisuuksia ostaa laskulla, tilillä tai myös sesonkiluonteisia ”osta nyt – maksa joulukuussa” -vaihtoehtoja

Caliroots on todellakin ns. legit. Eduardo suosittelee.


 

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Muoti
Avainsanat:

5 kommenttia.

 1. Atte Makkonen sanoo:

  viikko sitten tehty tilaus eikä vieläkään ole postitettu 🙁

  • Eduardo sanoo:

   No johan on. Muistelen, että itellä pisimmät toimitusajat on pyörinyt arkiviikon mitassa silloin kun ollut ekstraruuhkaista. Oothan ollut asiakaspalveluun jo yhteydessä?

 2. Atte Makkonen sanoo:

  No tulihan se sieltä vihdoin. Reilun viikon se otti.

 3. Vitutus sanoo:

  Lähettivät täysin väärät kengät, kuin mitkä tilasin. Asiakas palvelusta vaan valiteltiin, kun useiden viestien jälkeen (englanniksi) asia vasta ymmärrettiin. Ei mitään, itse sain kustantaa palautuksen, mikä oli suurempi kuin lähetys kustannukset. Eli takkiin tuli niin sanotusti, jäi viimeiseksi tilaukseksi.!

  • Eduardo sanoo:

   Nojoo, tää vähän kyllä kertoo sitä mikä asenne siellä on asiakkaita kohtaan. Valtaosin, jos tulee oikea tavara oikein perille, kaikki mallillaan. Sitten kun joku menee vipuun, niin eivät jotenkin osaa (tai halua) lähestyä yhtään asiakkaan näkökulmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *