Hellå Ståkis!

sunnuntai 08.12.2013 klo 21:22

Itsenäisyyspäivän kunniaksi oltiin sovittu E:n ja parin frendin kanssa, että otetaan suunta kohti Tukholmaa, sillä olisiko ollut mitään ikävämpää kuin katsoa Linnan juhlista Tampere-versiota? Todellisuudessa tarkoitus oli lähteä vähän tuulettumaan ja ajankohta oli kalentereissa oikeastaan ainoa vapaa ennen joulua. Hypättiinkin siis perjantaina alkuillasta Silja Symphonyn kyytiin.

Silja Symphony

Olen toistuvasti todennut ruotsinlaivan olevan suomalaisten Las Vegas, jonne mennään sillä samalla mentaliteetilla, että “mitä laivalla tapahtuu se laivalle jää“. Koko kansan syvien rivien läpileikkaus ja alkoholin katku on niin vahva, että nämä on väenvängälläkin sellaisia reissuja joissa voi käydä vain maksimissaan kerran vuodessa, nimimerkillä edelleenkin baaritiskillä olleiden kanssatilaajien liiallinen läheisyys ahdistaa. Alunalkaen tarkoitus oli ottaa rennosti ja lähteä visitoimaan hyvällä innolla Tukholmassa, mutta tarinat jotka alkavat alustuksella, ehkä yhdet vain saa aina oman roolinsa. Voitaneen korjata, että tarkoitus oli ja lopputulema oli suhteellisen hyvällä innolla.

Cafe Bel Mondo

Aloitettiin paikalliset seikkailut löytämällä itsemme Café Bel Mondo nimiseen kahvilaan, jossa oli hyvän sisustuksen lisäksi erittäin mukava tunnelma. Ei voi olla antamatta pisteitä myös siitä, että meidän aamiselle ostamat ruoat oli todella maukkaita. Kahvila oli lisäksi kahdessa kerroksessa, jonka myötä ylätasanteella sai mukavan rauhallisen sopen, jossa pystyttiin mutustamaan aamiainen nelistään. Uskallan suositella Ruotsin matkaajille!

Tukholma

Tukholma

Päivä kului muuten hyvin pitkälti seikkaillessa eri kauppoja sekä kaupunkia ympäriinsä. Mitään sen suurempia päämääriä ei suunnitelmissakaan ollut, joten paljolti tuli vain käveltyä ympäri Tukholman liikkeitä. Suurimpina asioina mieleen painui miellyttävän talvinen tunnelma, joskin kylmä tuuli ja pikkupakkasen yhdistelmä oli satunnaisesti aika lamauttavakin. Sen lisäksi vaikutti, että ruotsalaisillakin oli kovin joulukiireet päällä ja tämän johdosta kauppakeskuksissa oli monessa kohtaa todella paljon porukkaa, josta valtaosa tuntui käyttäytyvän huonosti ja vähät välittäen käytöstavoistaan. Ei annettu sen kuitenkaan latistaa vaan pidettiin hyvää (joulu)henkeä yllä.

Tukholman joulutori

Laivat Tukholman satamassa

Yleisesti ottaen raskas, mutta mukava reissu. Sikäli takki tyhjä Tukholman osalta taas hetkeksi, että muutaman kuukauden lepotauko visiitistä lahden toiselle puolen on oikein kaivattu. Reissusta ei sikäli jäänyt käteen muuta kuin hieman pahoinvoiva olo ja mukavia muistoja, joista tärkeimpänä kuitenkin se, että oli hauskaa!

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Horina
Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *