Kun matkalaukusta olisi moneksi

tiistai 19.11.2013 klo 22:15

Tykkään matkustaa (aika yllätys kaikille varmaan). Koen kuitenkin matkustamisen olevan yksi parhaista asioista joilla pääsee eletyssä elämässä ns. “toiseen ulottuvuuteen“. Maailma on aina erilainen toisten ihmisten arjessa ja erityisesti paikalliskulttuurien vaikutus ihmisiin antaa turistille aina kourallisen kokemuksia. Olen lapsesta pitäen saanut onnellisesti matkustaa jokusen kerran, vaikka maailmaa on edelleen ronskisti näkemättä. Tällä hetkellä jalkani ovat kuitenkin käyneet 13 eri kohteessa, joista parhaiten mieleen on painuneet Singapore, Kuuba ja Berliini. Vaikka lentokoneella matkustaminen, erityisesti isojen aikaerojen maihin on suhteellisen raskasta, niin paikallepääsy yleensä korvaa aiemmat rasitteet.

2013-01-20 09.26.36

Edellisvuonna tähän aikaan oli kova matkakuume päällä, sillä matkavaraukset lie päiväytyneet juuri samoille ajankohdille. Matkakohteena oli helmikuussa Singapore toistamiseen meikäläiselle ja E:lle ensimmäistä kertaa. Nyt ei sikäli voi hehkuttaa, sillä mitään valohoitoa ei jouluvaloja enempää ole tarjolla tälle talvelle. Keväällä varmaankin tulossa pikainen viikonloppupyrähdys johonkin Euroopan kohteeseen, muttei mitään sen ihmeempiä.

Isoimpina ongelmina muutaman viime reissun aikana on ollut matkalaukku, sillä niitä nyt edeltävälläkin kerralla tuli lainaltua vähän sieltä-sun-täältä, jotta saatiin kahden viikon reissuun tarvittavat tavarat mahtumaan matkaan, tai siis, kahden viikon aikana ostetut tavarat tuotua takaisin Suomeen. Nämä laukut, kun on vähän niitä asioita mistä ei tavallaan haluaisi maksaa rahaa, kun niitä kuitenkin tarvitaan vain korkeintaan muutaman kerran vuodessa. Se onkin lie osasyy sille, että lentokentillä tulee katseltua hyvin mustasukkaisesti muita matkustajia, joilla on niin hienot nelipyöräiset trollit jotka ei myöskään paina yhtään mitään, eli heillähän ei tämän myötä tietenkään painorajoituksetkaan tule koskaan vastaan (nimimerkillä parhaimmillaan ilmakuivattua kinkkua siirrelty käsimatkatavaroihin).

Lopputulemana olen tullut siihen tulokseen, että merkkivalikoimaan kuuluu kaikki kaksi vaihtoehtoa: Samsonite tai Rimowa. Edeltävistä siis jompikumpi tulee päätymään joskus tulevaisuudessa kellarivarastoon niitä tulevaisuuden matkoja ajatellen. Kirjoituksen idea pulpahti päähäni sen myötä, kun bongasin, että Moncler oli valmistanut yhteistyössä Rimowan kanssa hienon matkalaukkukokonaisuuden, johon sisältyy Monclerin myötä suhteellisen kattava tarjonta myös sisäpuolelle.

Moncler x Rimowa

Moncler x Rimowa
Kuvat: The Moncler Group

Joskin, kutinani on, että tämä yli 1 300 euroa maksava kokonaisuus ei välttämättä tule allekirjoittaneella tapahtumaan, vaan ostettava matkalaukku on lähempänä jompaa kumpaa seuraavista:

Rimowa Salsa Deluxe
Rimowa Salsa Deluxe
Kuva: Rimowa

Samsonite Cubelite Spinner

Samsonite Cubelite Spinner

Kuva: Samsonite

Sitä päivää sitten vaan odotellessa.

Kirjoittaja: Eetu
Helsinkiläismies, joka horisee joskus sakeammin ja joskus kevyemmin. Lifestyleblogin aiheet pyörivät matkustelun, eletyn elämän ja erittäin siistien juttujen ympärillä.

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | PINTEREST

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *