Kööpenhamina on sadetakkien luvattu kaupunki

lauantai 27.08.2016 klo 11:40

Edellisvuoden Flow oli sen verran kallis viikonloppu, että tämän vuoden osalta päätin sijoittaa saman summan matkailuun, elämyksiin ja kokemuksiin. Päätettiin siis lomakaudella hypätä viideksi päiväksi Tanskan Kööpenhaminaan. Pitkällisen Momondo-pyörittelyn* jälkeen paras hinta (silti kallis) oli Finnairilta menopaluulennot 160€ per naama, johon tartuttiin.

Kööpenhamina valikoitui myös siksi, että valtaosa lähipiirin ihmisistä oli kehunut paikkaa hyväksi ja allekirjoittanut halusi päästä todentamaan onko Köpis miten vertailukelpoinen suhteessa Helsinkiin. Ja olihan sen.

Majoituksena Airbnb, Vesterbro ja boheemihtava sisustus

Otettiin ensimmäistä kertaa myös majoitukset Airbnb:n kautta koska Kööpenhaminassa hotellien hintataso on huomattavan korkea. Johtuu käsittääkseni siitä, että Kööpenhaminan turistimäärän kasvu on ajanut kaupungin majoituslukumäärän suhteessa asukkaisiin ja turisteihin hyvin nurinkuriseksi. Tämän vuoksi Airbnb-majoittuminen* oli yleisesti niin hinnaltaan kuin puitteiltaankin kilpailukykyinen vaihtoehto.

Ensimmäiset tarpeet majoittumiselle oli, että päästäisiin suhteellisen lähelle keskustaa, joten puntaroitiin majoittumisen osalta asuinalueiden välillä Nørrebrota ja Vesterbrota joista jälkimmäiseen päädyttiin.

Vesterbro on Helsingin Kruununhakalaisella klassisuudella oleva kaupunginosa joka kuitenkin henkii vahvaa Kalliolaista tunnelmaa. Asuinalueella oli huomattavan paljon kolmenkymmenen ikävuoden haarukassa olevaa väkeä, joka oli selkeästi päättänyt jo jatkaa sukupolveaan – eli perheellisiä näkyi katukuvassa paljon.

Kööpenhamina AirBnb-asunto

Kööpenhamina AirBnb-asunto

Kööpenhamina AirBnb-asunto

Myös kämppävalinta osui hyvin nappiin. Asunto oli hyvin tanskalaisittain sisustettu, kevyesti boheemilla tavalla, mutta samalla myös pitäen sisällään moderneja valintoja. Todella lämmin ja miellyttävä 2 huonetta ja keittiö-kokonaisuus joka osui vielä alueen osalta hyville pelipaikoille.

Kööpenhamina on sadetakkien luvattu kaupunki

Kelien puolesta ei valitettavasti päästy pahemmin nauttimaan hellekeleistä. Tanskassa muutoinkin suurin sadekausi osuu heinä- ja syyskuun väliin joten terveiset lähtivät pääsääntöisesti sateisesta Københavnista. Myös sademäärien pohjalta kaupunki oli selkeästi luvattu sadetakeille, jotka vielä ovat hyvännäköisiä. Päädyin itsekin ihmisten puettujen sadetakkien vaikutteiden alaisena ostamaan sadetakin tanskalaislähtöiseltä Samsøe & Samsøelta, ihan vain ”koska olen aina tarvinnut tälläistä”.

Köpiksen lähes lyömätön ruokatarjonta kulinaristille

Se mikä Kööpenhaminasta jäi eniten mieleen on kuitenkin ruoka-, ravintola ja baaritarjonta jota on tarjolla kaikkea etnisestä katuruoasta hyvin sofistikoituneeseen fine diningiin. Siitä huolimatta söi missä tahansa, oli ruoka pääsääntöisesti hyvää ja aina keskitason suoritusta ylempänä.

Kööpenhaminan ruokia

Kööpenhaminan ruokia

Kööpenhamina GRØD puurobaari

Kööpenhaminan ruokia

koopenhamina-ruoka-1

Milteinpä kaikki baarit tarjoilevat aamupalaa joka päivä ja iltaa kohti mennessä painopisteet vaihtuvat hyvään juomatarjontaan. Unohtamatta, että listalla on läpi aukiolojen ajan tarjolla erittäin maukkaita täytettyjä leipiä.

Huomionarvoisena seikkana myös tietenkin tanskalaisittain, ne sisustukset, joihin on käytetty niin aikaa kuin rahaa. Ravintolat selkeästi haluavat ihmisten viihtyvän sisällä, eikä sisustusta ole jätetty sen vuoksi puolitiehen. Vaihtoehtoja ravintoloissa siis riittää ja valikoima on ruokien osalta enemmän kuin kattava.

Kodbyen aka Meat Packing District

Käytiin myös Kodbyenin sisällä testaamassa paljolti kehuttu pizzaravintola mother. Kokemuksena ookoo, 7/10 – Stadissa Putte’s on palvellut paremmin.

Kööpenhamina, mother

Kööpenhamina, Kodbyen, Meat Packing District

Kööpenhamina, Kodbyen, Meat Packing District

Kööpenhamina, Kodbyen, Meat Packing District

Kööpenhamina, Kodbyen, Meat Packing District

Copenhagen Street Food Market / PapirØen

Lisäksi toinen pakko-nähdä-kokemus oli Christianian lisäksi viereisessä Christianshavnissa sijaitseva Street Food Market. Miellyttävää katuruokaa, paljon valikoimaa ja hyvä tunnelma – ehdoton suosittelu!

Copenhagen Street Food Market / PapirØen

Copenhagen Street Food Market / PapirØen

Kööpenhaminan kaupunkikuva, pyöräily ja ne pyörät(iet)

Myönnän, urbaania kaupungistumista arvostavana pyöräily on merkittävässä roolissa omia arkipäiviäni. Sen vuoksi Kööpenhamina luvattuna pyöräilykaupunkina kiinnosti. Vuokrattiin pyörät ja poljettiin menemään leveitä pyöräteitä nauttien kohteliaasta liikennekulttuurista jossa pyörille on varattu paikkansa liikenteessä. Kadehdittavan hyvin otettu pyörien rooli koko liikennesuunnittelussa huomioon. Todiste kai siitä, että ei sitä Köpistä suotta pyöräilykaupungiksi kehuta.

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhaminan hintataso

Jos paljon hyvää, niin usein myös jotain huonoa. Ainoat miinukset koko Kööpenhaminan osalta oli hintataso, joka oli jopa Helsingissä asuvalle kallis. Tuntui toistuvasti, että perustarpeista sai pulittaa vähintään saman ellei jopa kalliimpaa hintaa kuin kotona.

Ehkä osaltaan johtuu siitä, että on tullut totuttua matkustamaan paikkoihin joissa lomailun ja elämisen kustannukset ovat Helsinkiä halvempia. Nyt kun se ei sitä ollutkaan niin tuntuu yllättävältä lomailijan löysän lompakon kanssa. Silti, vaikka hintataso oli kallis, on Kööpenhamina Euroopan matkakohteena kuitenkin enemmän kuin suositeltava.

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Myönnän, että Kööpenhamina jäi ajatuksiin joista voi hyvinkin kasvaa kaukokaipuu joka paranee vain matkustamalla sinne uudestaan.

* Affiliate-mainoslinkki, jonka pohjalta voin saada rahallista hyötyä. Mahdolliset tulot sijoitetaan suoraan hyväntekeväisyytenä seuraavan reissun matkakassaan.

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Matkailu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *