Treenihommat älypuhelimen avulla

torstai 20.02.2014 klo 15:44

Enkä tarkoita nyt otsikolla sitä, että älypuhelin hoitaisi sen treenaamisen kenenkään puolesta. Kuten aiemminkin kirjoitin, en ole mitenkään liioin aktiivinen liikkumisen suhteen – vaan elämässäni on siunattu enemmän intoa sekä näppäryyttä sormille ja 140 merkin twiittitaidoille. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö kiinnostusta omaan hyvinvointiini olisi. Erityisesti toimistotyötä, lue istumista PALJON, tehdessä sitä alkaa miettimään kovasti että mihin asti sitä tuleekaan säilymään hengissä. Hyvänä esimerkkinä on omaan mieleeni suhteellisen merkittävällä asemalla painunut infograafi istumisen aiheuttamista kuolemista meille.

Päätinkin tehdä tämän osalta hieman toimenpiteitä kun alkoi tuntumaan siltä, että niskat ja yläselkä junttaa kiinni kuin viimeistä päivää. Parisen viikkoa sitten aloitin pienen tehostamisen omaan hyvinvointiini. Kävelen päivittäin onneksi kolmea kilometriä töihin sekä töistä kotiin ja lisäksi myöskin lenkit koirien kanssa, mutta se ei sikäli kaikkea kerralla hoida. Lisäksi näin kevättä kohti mennessä olisi tarkoitus taas aloittaa juoksu, jos vaan saan itseäni riittävästi niskasta kiinni.

Älypuhelin onkin siitä hyvä keksintö jos tahtoo helpottaa omaa elämäänsä niin sen avulla sen kykenee tekemään. Sworkit on älypuhelinsovellus, joka löytyy ainakin iPadille, iPhonelle ja Androideille. Käytännössä softan avulla voi valita treenin muodon, joko venyttelyn tai voimaharjoitelun puolelle ja samassa vaiheessa määrittää kuinka pitkän treenin tahtoo tehdä. Itse olen kevyehköllä asenteella ollut liikkeellä ja tehnyt 5 minuutin voimaharjoittelua, joka on kylläkin saanut lihaksiin sen tunteen mikä tuli yläasteella aina kuntopiirin jälkeen. Tällä viikolla otin matkaan vielä 5 minuutin venyttelyt. Tykkään softasta ja täytyy varmaan piakkoin siirtyä pro-versioon, joka mahdollistaa paljon kustomointia ja pientä viilaamista treeneihin. Sopii ehdottomasti minun kaltaisille kotitreeniä kaipaaville sohvaperunoille ja toimistoduunareille.

Sworkit app

Alta vielä muutamia esimerkkejä treenivaihtoehdoista.

Kirjoittanut: Eetu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *