Vuoden 2014 paras räppilevy tulee J. Colelta

tiistai 23.12.2014 klo 01:12

J. Cole julkaisi tuoreimman 2014 Forest Hills Drive -levynsä 9.12.2014 ja se loikki melko pikaisesti Billboard 200 -listan ykköspaikalle. Eikä syyttä. Levy sisältää todella monta kovaa raitaa ja mukaillen arvostelut on toitottaneet herralle räppikuninkuutta Nas:in kaltaisesti. En itse ole koskaan ollut erityisemmin Nasin perään, joka osaltaan ei ehkä anna sitä oikeutta J. Colelle siitä mitä hän levyllään on saanut aikaiseksi.

Also Sprach Jussi kirjoitti levystä todella kiteyttävän arvion joten jatkan tästä omaa osuuttani.

Levyn ensimmäisenä julkaistu single ja video oli kappaleesta Apparently.

On ollut jännä huomata miten musiikki on kehittynyt vain kolmessa vuodessa perusräpistä todella uniikiksi ja J. Colesta on tullut jotenkin karismaltaan paljon uskottavampi artisti. Artistin ensimmäinen julkaistu levy Cole World: The Sideline Story (2011) oli jokseenkin hyvin vahvaa perusräppiä, joka ei sikäli jaksanut herättää sen enempää tunteita. Vuonna 2013 ilmestyneellä Born Sinner -levyllä kuului jo vahva omintakeinen tyyli ja auktoriteetti, jonka jalanjälkiä 2014 Forest Hills Drive -platta seuraa.

Tästä levystä kuultaa tavallaan vivahteita new-boom-räpin alla olevasta ilmiöstä, jossa vahvalla auktoriteetilla ja räpeillä saadaan kasaan merkittäviä tarinoita, suuria tunteita ja kun ne yhdistetään vielä hyviin perinteiseen biitteihin ollaan ilmiöiden äärellä. Tähän ilmiökastiin lasken myös Kendrick Lamarin, Andre 3000:n ja Kid Cudin (oikeastaan valitettavasti vain ensimmäisen levynsä osalta).

Mikä kuitenkin itselleni määrittää tästä levystä juuri tämän vuoden parhaimman johtuu siitä, että se on kokonainen. Levy alkaa ja loppuu niin, että tarina kulkee läpi levyn. Kappalelistalta ei löydy omaan makuuni yhtään huonoa kappaletta, joka takaa onnistumisia artistin kanssa. Tämä levy looppaa, eikä pelkästään allekirjoittaneella sillä levyä streamattiin yli 15,7 miljoonaa kertaa sen ilmestymisviikolla. Miksi tämä on merkittävää on se, että aiempaa ennätystä piti hallussaan One Direction 11,5 miljoonalla soittokerralla.

Suosittelen ottamaan levyn haltuun, jopa vaikka räppi ei edes olisi musiikkiasi.

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Musiikki
Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *