Hätä-Miikka on hämmentä(jä/vä)

tiistai 28.04.2015 klo 00:28

Hätä-Miikka eli tuttavallisemmin Hätiksenäkin kutsuttu artisti on mies, joka onnistui hämmentäjänä hämmentämään. Hyvin.

Kasvoin nuoruuteni varjossa idolisoimalla renttukulttuurin kasvokuvaa Wallu Valpiota, jonka johdosta päädyin satunnaisten oikoteiden kautta Arto Muna & Milleniumin Rakkauden lähteellä levyn pariin. Näin pidemmän aikavälin muistikuvani on, että levy löytyi silloin Nummelan Prisman alelaarista, joten myönnettäköön että musiikin kolahtaminen suhteessa maksettuun ostohintaan oli vähintäänkin kohdallaan. Kyseinen pitkäsoitto oli kuitenkin helppoa ja mukavaa musiikkia, jonka parissa oli helppo viihtyä.

Tämän aasinsillan merkityksenä oli siis viestiä, että Hätä-Miikka julkaisema Persaukinen ystäväsi levy saa aikaiseksi samankaltaisia fiiliksiä. Gaselleistakin tuttu Hätis saa levyllä toistumaan hieman punkahtavat taustat ja helpot kertosäkeet joiden mukana voi laulaa muutaman toistokerran jälkeen huoletta. Puhumattakaan levyn muodostamaa kokonaisuutta, jonka vallitsevana ajatuksena on mielikuva hieman reppanasta mieshahmosta lähiöstä, jolla loppupeleissä on paljon rakkautta mutta valitettavan vähän vastakaikua maailmalta.

Muutaman kuuntelukerran pohjalta levyn suosikeiksi nousee rallit kuten Saan turpaan, Mia Malmilta ja ylläoleva video- ja sinkkuirroitus Kuuntele.

Suosittelen avoimin mielin tutustumaan levyyn, sillä sinkkuirroitusten pohjalta syntyneiden pettymysten sijaan se onnistuikin vakuuttamaan hyvin.

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Musiikki
Avainsanat: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *