Sarjaviihdettä: The Leftovers

torstai 11.09.2014 klo 20:40

Olen koittanut aktiivisesti tahkota HBO Nordicin* tarjontaa, sillä koen että tuo kuukausimaksu on hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja myös sisältöjen osalta palvelu on alusta pitäen palvellut minua hyvin. Viimeisin spontaani aloitus oli kun alettiin E:n kanssa katsomaan The Leftovers nimistä sarjaa.

Sarjan lähtökohtana on se, että koko maailman väestöstä on kadonnut 2% eikä tapahtuneelle ole suoranaista selitystä. Sarja käsittelee aikaa kolme vuotta eteenpäin tapahtuneesta ja hyvin käsitteleekin. The Leftoversia voisi sanoa hyvin draamapainoitteiseksi sekä jos ohutta peilipintaa samankaltaisesta sarjasta etsii niin tämä on moninkertaisesti The Lostia (jonka yksi luojista on myös tämän takana) parempi. Vahvassa pääosassa pyörii Justin Therouxin näyttelemä poliisipäällikkö Kevin Garvey, jolla on hieman haastavaa aikaa johtuen katoamisista, oman perheen hajoamisesta, isänsä hulluksi tulemisesta ja muutenkin vaan paineenalaisena olemisen osalta. Toisessa merkittävässä roolissa on ainakin itselleni Amyn Lailla -sarjasta kasvoiltaan tuttu Amy Brenneman, jonka rooli on kirjoitettu tässä em. poliisipäällikön vaimoksi.

Lähtökohdat sarjalle on hyvät ja aihe itsessään mielestäni mielenkiintoinen. Myöskin juonen kannalta merkittävimmän mysteerin osalta ollaan edelleen ns. järkevien kirjoissa eikä fantasian roolia ole viety läheskään samankaltaiselle tasolle kuin esimerkiksi aiemmin mainitun Lostin osalta oli. Näin ensimmäisen kauden jälkeen kiteytesti, sarja pitää otteessaan. Kohtaukset on kirjoitettu todella pitkiksi, mutta silti huomasin ettei tylsää hetkeä onnistu tulemaan koska ennakoitavuus juonenkäänteiden osalta on liki mahdotonta. Lisäksi kohtausten osalla on jätetty hyvin paljon asioita katsojan mietittäväksi, joka pakottaa näiden aikana, että jälkeen miettimään omat johtopäätökset asioista sarjan puolella. Kaikki tämä on tuotettu ja kirjoitettu erittäin onnistuneesti.

Eduardo siis suosittelee. Suosittelen muuten myös ylläolevan trailerin Retrograde -biisiä, joka on todella timanttinen veto James Blakelta. Itselläni on seuraavaksi kova paini siirrynkö Boardwalk Empiren vaiko Just Detectiven pariin. Joka tapauksessa molemmat varmasti tulee tahkottua lävitse.

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Horina
Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *