Iisa & Gasellit = Syksyn pelastus?

lauantai 16.11.2013 klo 18:32

Horisin muutama päivä sitten syksystä ja kerroin kuusi keinoa kuinka se selätetään. Siitä saadaankin oikea aasinsilta yhteen listan kohdista, eli musiikkiin. Musiikki toimii todella tärkeänä osana omaa elämää ja uskallan sanoa, että kuuntelen sitä paljon. Hauskana knoppina tätä kirjoitusta varten tarkistin oman Last.fm -tilini, jonne olen kartuttanut omaa kuunteluhistoriaani vuodesta 2005 asti ja pikaisella laskulla pääsin siihen tulemaan, että olen kuunnellut keskimääräisesti n. 41 kappaletta päivässä ja vuositasolla yli 15 200 kappaletta. Jos palvelu ei ole tuttu kannattaa se ottaa käyttöön, sillä seurannan saa suoraan Spotifyn asetuksista lyötyä päälle ja palvelusta irtoaa ihan hauskaa dataa siitä, mitä tuleekaan kuunneltua.

Joka tapauksessa takaisin asiaan. Syksy ja musiikki. Edellisviikon tiukkoina raitoina omassa Spotifyssäni on soinut Iisa, joka on paremmin tunnettu Reginan laulajana. Allekirjoittaneen musiikkisivistys Reginan osalta on ollut melkoisen heikkoa, mutta lisätäkseni näitä aasinsiltoja, Gasellien ensimmäinen single Jäniksen Vuosi tutustutti käytetyllä samplellaan kyseiseen bändiin ja sen myötä Iisaan.

Jäniksen vuosi räjäytti julkaisuvaiheessaan jotakuinkin pankin (kotona vain tuttavallisesti säästöpossun), vaikka Gasellit olikin tuttu kokonaisuus ensimmäisen levynsä myötä. Jälkimmäinen Aina -levy ei kanna aivan yhtä korkealle kuin debyytti, mutta plussaa siitä ettei toinen pitkäsoitto ole läheskään yhtä vahvasti nuorten miesten vihaisuudella varustettua suomalaista rapmusiikkia kuin edeltäjänsä. Winvacen Lauri kirjoitteli hyvän setämies-kirjoituksen Gaselleista, jonka suosittelen lukemaan jos ryhmä kiinnostaa. Huomiona kuitenkin, että Gasellit ovat kuitenkin onnistuneet muutamassa biisissään todella hyvin, joista esiin nousee itsellä sinkku/videovalinnat 2006, Jäniksen vuosi ja Heimo.

Toisena (hieman yllättäenkin) odotuslistallani on Iisa (Pykärin) sooloalbumi, jonka on kerrottu ilmestyvän ensi vuoden alkupuolella. Suhtauduin Perjantai-biisiin suhteellisen skeptisesti, kun kuulin sen ensimmäisiä kertoja. Ei kuitenkaan omaan tapaani ottanut aikaakaan, kun huomasin että biisi ajautui jostakin syystä toistumaan yhä useammin ja useammin. Videot eivät ole aivan meikäläisen pala kakkua, mutta sinkku- ja videolohkaisut Perjantai sekä S€ pyörittää toimii kyllä biiseinä to-della hyvin.

Kirjoittanut: Eetu
Aihe: Musiikki
Avainsanat: , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *